söndag 2 december 2018

Söndagens smakbit, v. 48


Emma öppnar takfönstret och svänger över ena benet för att komma ut. Snön tränger genast in i tyget men hon struntar i att hon blir blöt och kravlar sig genom öppningen. Försiktigt tar hon spjärn med fötterna och häver sig upp till den lilla avsatsen där hon brukar sitta och se ut över Stockholm. Man får egentligen inte vara här, men det bryr hon sig inte om. Hon reser sig upp och tittar ut över takåsarna innan hon vänder blicken mot marken. Det är långt dit ner. Väldigt långt. Om hon hoppar skulle hon inte klara fallet.
En rysning går längs ryggraden men hon tvingar sig själv att stå kvar. Det skulle vara så enkelt. Att bara släppa taget. Ett enda kliv rakt ut i tomheten. Ett högt skratt får henne att rycka till och titta ner mot lekhörnan på gården. Några barn är fortfarande ute, trots att det är mörkt och klockan börjar närma sig åtta. Det försöker bygga snölyktor och kramar små bollar av den mjuka snön.

s. 9 ur 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund
Läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här

Det är är min sista planerade julroman för den här gången. Jag har redan läst en hel drös. Det är så mysigt. Nu ska jag först och främst fokusera på att redigera mitt manus så att jag känner mig nöjd och kan skicka in till förlag. När jullovet kommer sedan vill jag kunna påbörja ett nytt manus och bara behöva tid till det utan andra, litterära, "störningsmoment".

Snart väntar adventsfika med familjen. Årets första glögg! Vi köpte med smak av hallon/lakrits som jag älskar men också choklad/hjortron som låter som en spännande kombination.

13 kommentarer:

 1. Har inte börjat läsa julböcker än, men nästa bok utspelar sig i jultid. Även om det är en deckare :) Det behövs lite hjälp för att hitta julstämningen, åtminstone här i södra delen av landet.

  SvaraRadera
 2. Julböcker läses inte av denna antijul-tant. Försöker vara snäll året om..
  Tack för smakbit och hoppas glöggen smakar!

  SvaraRadera
 3. Den låter bra den med!

  Kram och tack för alla härliga boktips :D

  SvaraRadera
 4. Den här är jag sugen på att läsa!

  SvaraRadera
 5. Den lät bra och hoppas någon av glöggarna gav en smakupplevelse 😊.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Boken verkar mysig, men har inte köpt hem den. Kanske nästa jul.

  SvaraRadera
 7. Efter en drös julromaner har man nog kommit i rätta stämningen. :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Jeg har også lagt frem noen juleromaner og julebøker jeg skal lese denne måneden :-) Det er så fint med egne julebøker!
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 9. Tycker det är så mysigt med julböcker! Den här vill jag läsa.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten, jag smakade första glöggen i fredags!

  SvaraRadera
 11. tack för smakebiten! har läst om boken på diverse bloggar. gillar dessvärre inte glögg

  SvaraRadera
 12. Hallon/lakrits lät spännande! Vi fick också glögg och peppisar på kyrktorget igår, fast det var en sån där "helt vanlig" glögg. Gott ändå :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.