onsdag 26 december 2018

Socker, salt och nya chanser av Claire Sandy


En småcharmig, men lite rörig och spretig feelgood. Jag sökte efter mer värme, humor och intriger. Jag är kanske yrkesskadad, men ett av de större hindren i boken lyckas jag rasera nästan inledningsvis och sedan blir berättelsen bara en lång sträcka där jag väntar på att även karaktärerna ska inse samma sak. Lite tråkigt.

Marie Dunwoody är rätt nöjd med livet. Hon älskar sitt jobb, sin man och sina tre underbara barn. Men hennes cupcakes är smärre katastrofer. Och på barnens skolbasar kan hon inte låta bli att irritera sig över de andra mammornas perfekta konstverk till bakelser. Och framför allt stör hon sig på Lucy Gray den perfekta kvinnan på andra sidan gatan. Marie bestämmer sig en gång för alla att det här ska bli bakningens år, och till sin hjälp ska hon ta Englands sockerdrottning nummer ett: Mary Berry. 
Samtidigt kämpar Maries man, Robert, med problem på jobbet. Han har insett att han inte är lika eftertraktad längre, kanske till och med förlegad, men han är inte beredd att ge upp! Precis som sin fru bestämmer sig Robert för att baka sig tillbaka till toppen, med med Paul Hollywoods hjälp i stället för Marys.
Stjärnbagarnas recept visar sig dock innehålla visdom som kan hjälpa familjen Dunwoody med mycket mer än bara sockerkakor.

Claire Sandy
Socker, salt och nya chanser
Printz publishing
via Storytel
ISBN: 9789177711131
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.