lördag 22 december 2018

Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft av Sofia Jarlo


Egentligen är jag inte så förtjust i fantasy men serien om Underjorden är så fin, passande barn i 6-9-årsåldern. Jag och yngsta dottern läste dem för en tid sedan och nu har jag läst dem högt för mina fjärdeklassare. Böckerna; Utan att veta och Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft har varit mycket uppskattade och en uppföljare efterfrågas. Jag hoppas att del tre snart är ute, för nu vill jag läsa mer om Ellie och underjorden! Riktigt spännande, underhållande och varma berättelser.

”Om trollkarlarna hade kunnat trolla med allting så hade de kunnat lösa silverfejden. Men nu hoppades de att jag skulle göra det.” 

Underjordens kungar har blivit osams över silvret som är borta. Ellie är övertygad om att någon har tagit det, men innan någon tjuv är funnen blir hon inlåst i biblioteket. Där hittar hon en gömd hemlighet. Kommer hon att lyckas lösa silverfejden och gåtan kring hur det kommer sig att trollkarlarna förlorade sin kraft?

Följ med Ellie på ännu ett fartfyllt äventyr!


Sofia Jarlo
Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft
(Underjorden del 2)
Katarina Vintrafors (bild)
Five Directions
recensionsexemplar
ISBN: 9789198348682
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Fantasy har aldrig fallit mig på läppen...

  Ha en härlig lördag! :-)

  SvaraRadera
 2. Fantasy är inte min genre heller men denna noterar jag för framtida bruk. Jag kommer förmodligen ha en åk 4 nästa höst och samlar gärna på mig bra boktips för att locka eleverna till läsning.

  Kram

  SvaraRadera
 3. inte läst så mycket, Tolkien gillar jag

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.