måndag 24 december 2018

När tomtarna vaknar av Lena Hultgren


Jag har tidigare instagrammat om den här fina, mysiga och stämningsfulla boken, men alla ni som läser här följer såklart inte mig överallt på sociala medier. Boken förtjänar verkligen att synas, så då skriver jag om den även här. Boken är rolig, underbart skriven på vers som inte blir stolpig utan verkligen flyter på fint och är så vackert illustrerad.


I den här boken, som du får lyssna på eller läsa själv, får du veta vad en speciell tomtefamilj gör när de vaknar efter julen. Berättelsen är skriven på rim och innehåller en otrolig och rolig blandning av gammalt och nytt. Därför finns det ord och uttryck som den vuxna kan förklara för barnet som lyssnar. Illustrationerna är gjorda av Sara N Bergman. Hennes bilder är målande, beskrivande, fantasifulla och humoristiska med mängder av små överraskande detaljer.  
Författaren Lena Hultgren har fått Svenska Akademiens pris för Läsgåvan, en serie läseböcker om den lilla figuren Mini. Hon har också fått SKAPS musikpris samt Sveriges Läromedelsförfattares Förbunds pris Lärkan. Lena skriver både verklighetsnära och fantasifulla böcker som ger läsglädje samtidigt som de väcker känslor av olika slag.

Lena Hultgren (text)
Sara N Bergman (bild)
När tomtarna vaknar
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175778631
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Önskar dig en riktig God Jul.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Tittar in och önskar er en riktigt fin julafton och en GOD JUL! :-)
    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.