torsdag 13 december 2018

Konsten att hålla sig flytande av Libby Page


En vacker, gripande och fin berättelse. Dock tycker jag att den är lite seg mellan varven, främst inledningsvis. Men den tar sig efter hand och växer sig större.

Rosemary är åttiosex år och har bott hela sitt liv i Brixton. Det har varit ett fint liv, men nu börjar saker förändras: biblioteket där hon arbetade har stängt, den lilla mataffären har blivit en trendig bar och framförallt har hon blivit ensam efter att hennes älskade make gått bort.
Kate är nyinflyttad i Brixton och har fått arbete på lokaltidningen, det är inte riktigt den journalistkarriär hon drömde om. Men när den omtyckta utomhusbassängen hotas av nedläggning får hon en riktig story att lyfta fram.
För Rosemary har bassängen varit en symbol för allt viktigt som hänt i hennes liv. Tillsammans med Kate beslutar hon att göra allt för att den ska få vara kvar som samlingspunkt för människorna i Brixton. Konsten att hålla sig flytande är en varm och härlig roman om vänskap över generationsgränserna, om kärlek då och nu och om hur mycket en bassäng faktiskt kan betyda för en plats och dess människor

Libby Page
Konsten att hålla sig flytande.
Piratförlaget
via Storytel
ISBN: 9789164205339
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Ha en fin Luciadag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Böcker som är sega i inledningen brukar jag överge. Ids liksom inte vänta på att dom ska komma igång :-)

  Ha en finfin Lucia!

  SvaraRadera
 3. Jag överger också böcker som är sega i inledningen så den är nog inget för mig. Fast visst, nu vet jag att den tar sig ;-)

  Kram och ha en fin Luciadag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.