fredag 21 december 2018

Jullov, skrivtid, urlakad


I onsdags gick jag på välförtjänt och efterlängtat jullov. Finaly! Vi avtackades med sedvanlig smörgåstårta med ett berg av räkor och cheferna hade dessutom en överraskning till mig på lut. De hade köpt päronsplitt och hallonsaft för att fira att de har en författare i personalstyrkan. Så glad och tacksam över deras lilla tilltag. Och så några avskedskramar på det och frågan om jag nu skulle hem och skriva fler manus under lovet. Ja, det är ju tanken ...

Igår stod jag med några förlagskollegor och signerade våra respektive debutböcker på Ica Maxi. Jag hade preppat med tidig middag och en Ipren då jag, min vana trogen, känner mig helt urlakad så snart jag blir ledig och slappar av. Det är som om jag inte har någon kraft alls i mina muskler och jag är oerhört trött. Sover gärna en stund på dagen när tillfälle bjuds. Nu stod jag upp i tre timmar i en ström av julstressade kunder. Men det var trevligt och nu har min fina bok fått visa upp sig ännu lite mer bland folk. Jag hoppas att min bok inte är lika introvert som jag!

Hur som helst - att skriva. Att skriva på beställning gör sig inte så bra. Nu när jag har tid och försöker frammana kreativiteten är den som ... inte som bortblåst kanske, jag har några idéer. Men den känns lite avlägsen, så kan jag uttrycka det. Kanske kommer kreativiteten åter snart, vilket jag hoppas. Till dess gör jag bäst i att läsa, fantisera och förbereda inför julen. Ett stillsamt firande med familjen bara.

Förresten; jag har ytterligare litterära framgångar att fira - inte bara min debut och kommande ungdomsroman till sommaren, det är även annat på gång - , så det där med att kreativiteten vilar en smula stressar mig inte enormt mycket. Inte idag i alla fall. Idag är jag mest bara sprudlande glad. Författare alltså - ja, det är jag!

5 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS till författaren! Ja, till dig alltså :-)
  Hoppas kreativiteten sprudlar nu i juletider så du får ännu fler verk publicerade. GRATTIS igen!

  Kram och ha en braig dag!

  SvaraRadera
 2. En stor eloge till dig för din debutbok. Jag har läst den med behållning och ser fram emot kommande alster. ETT STORT GRATTIS! Bra jobbat! GOD JUL

  SvaraRadera
 3. Vilken kul överraskning från cheferna. Spännande med att få stå och signera sin bok med.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.