lördag 29 december 2018

I andarnas spår av Jessica Blomberg


En berättelse om andar och kärlek med historiska inslag vilket gör den intressant och annorlunda. Dock tycker jag att den spretar en aning i dramaturgin vilket gör att spänningen förtas en smula. Jag hade velat ha mer aktion! Och jag hade gärna velat känna rysningar för det hade jag som förväntning när jag började läsa.

Fjortonåriga Julia och hennes vänner gillar att spela anden i glaset. Att inte veta om de ska få kontakt med någon från andra sidan triggar ungdomarna.
    När plötsligt flera andar visar sig intresserade, särskilt av Julia, tar en mycket spännande resa fart. Samtidigt som Julia måste hantera andarnas närvaro, brottas hon med sina känslor för pojkvännen, den omåttligt populäre hockeymålvakten Leonardo.
    Julia borde känna sig lycklig som är tillsammans med Leonardo, men var är lyckan någonstans och det där pirret i magen som man ska känna för den man är kär i? Lyckokänslan och pirret i magen känner Julia för en annan vän i kompisgänget.
Hur ska Julia hantera sina kärleksbekymmer? Kanske andarna är inblandade på något sätt och kan vägleda henne.
I ANDARNAS SPÅR är en ungdomsbok som behandlar två av våra stora livsfrågor, kärleken och döden.  Vad är egentligen kärlek? Måste kärlek se ut på ett speciellt sätt? Vad finns efter döden? Finns det någon andevärld?  Här varvas nutid med dåtid och fantasi med verklighet. Vem vill inte följa med på denna spännande resa?

Jessica Blomberg
I andarnas spår
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175778259
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Vem har inte spelat anden i glaset.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Andevärlden är för skrämmande för mig...
  Ha en riktigt fin lördag!
  PS: Vid en snabb första blick så såg det ut som det var du på det där omslaget :-)

  SvaraRadera
 3. Håller med! Vid en första titt trodde jag nästan att det var du men så var det ju inte. Boken borde ha potential men jag förstår att den inte lyfter helt.

  Kram och god lördagskväll!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.