måndag 31 december 2018

Gott slut ochNu är det bara några sista skälvande timmar kvar av 2018. Året som förde med sig så många bra saker: 


 • Jag var föräldraledig större delen av året, vilket jag skulle kunna fortsätta med i all oändlighet. 
 • Vi hade en kanonfin sommar, även om den extrema värmen också var skrämmande och drabbade människor, djur och natur hårt på många håll. Jag har ändå aldrig njutit så av en sommar förr; resan till Skåne, alla bad ... å andra sidan har jag heller aldrig hållit mig så mycket inomhus trots fint väder (det gick inte att visats för mycket ute med liten bebis och en pälsklädd hund). 
 • Vi flyttade ut på landet när drömhuset praktiskt taget föll i våra armar. 
 • Stora dottern bytte handbollsklubb och fick en nytändning. Så härligt att se barnens glädje och utveckling. 
 • Jag fick en lärartjänst och bytte från förskoleklass till mellanstadiet.
 • Jag blev författare på riktigt med tre bokkontrakt vid förlag! Wihiio.
 • Min syster med familj hittade sin drömgård och håller på att flytta nu i dagarna. 
 • En god vän har hittat kärleken.
 • And so on. 

Dagen och kvällen ... och för all del natten firar vi i stillhet. Liksom vi firade julen. Egentligen är det så jag trivs att ha det, även om det känns lite skumt just över julhelgen som man förknippar med stor baluns och släkt och f_n och hans moster. Men vi har det inte så. Min energi och glädje hämtar jag främst i lugn och ro, med de närmaste. Jag vill inte hålla igång. Det gör mig hjärntrött. Vi har som tradition att fira julafton med min systers familj, men i år var de mitt i en flytt. Nyår brukar komma en tidsoptimist som mig alldeles för tätt inpå julen så det är sällan vi har några klara planer förrän in i det sista. Och då får det bli som det blir och det blir alltid bra ändå. I slutändan. Ikväll ska vi spela Bingolotto, äta gott och för första gången fira nyår här på landet.

Gott slut - och ett gott nytt år!4 kommentarer:

 1. Gott Nytt År till dig med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ett alldeles jättehärligt år lät det som! Hoppas att 2019 blir minst lika bra :-)

  God fortsättning!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.