lördag 15 december 2018

Fruktans hus av Mats Ahlstedt


Jag läser sällan deckare, men den här fick jag skickat till mig som ett recensionsexemplar - tack så mycket - och det är jag glad för. Det här är en deckare, eller spänningsroman, helt i min smak. Välskriven och trovärdig, driven och spännande. För mig, som känner till några av de platser som beskrivs, är det tydligt att Ahlstedt gjort bra research. Det är alltid roligt att läsa om trakter jag själv känner till eller bor på. Sjön Mjörn, min favoritplats Nääs slott, Alingsås, Ödenäs ... så mysigt, även om berättelsen är långt från mysig.

Jag vill läsa mer av författaren.

Maja och Mikael tänker köpa ett hus vid sjön Mjörn utanför Göteborg. De förra ägarna till det gamla huset blev brutalt mördade och polisen lyckades aldrig lösa fallet. Huset har nu stått tomt i två år. Därför är priset lågt och Maja och Mikael bestämmer sig för att slå till. Första natten upptäcker Mikael att en tonårsflicka gömmer sig på vinden. Hon flyr och hittas kort därefter mördad. Den unga tjejen har rymt från ett HVB-hem i närheten där hon behandlats för sitt drogmissbruk. Ytterligare en flicka från hemmet omkommer och en annan försvinner spårlöst.
Fatima Wallinder, utredare vid Göteborgspolisen, tar sig an fallet och hittar en låda med potensmedel i husets källare. Spåren leder till illegal läkemedelsförsäljning som drivs av en svensk man i Marbella. Vem är han? Finns det ett samband mellan dubbelmordet och tjejerna på HVB-hemmet? Och vad är det för hemligt ordenssällskap en av de intagna pratar om?
Fruktans hus är en fristående uppföljare till Den sista vilan (2017).

Mats Ahlstedt
Fruktans hus
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176299364
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Den lät spännande så jag direkt in och beställde den :D

    Kram och ha en härlig lördag!

    SvaraRadera
  2. Har läst eller lyssnat tror jag det var på en bok av han.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.