söndag 25 november 2018

Söndagens smakbit, v. 47 Lupinens gåta


Dagarna hade en förmåga att försvinna, så efter en uppmaning från Elsa om att inte dröja alltför länge med att plocka blåbär, bestämde hon sig för att ta en tur ut. Hon hade väntat med att berätta som sina planer för Christer och Angela just för att få vara för sig själv med Elin en stund. Hon kände sig påpassad och en smula ensam på samma gång. Framförallt ville hon inte li påtvingas sällskap som bara åt av energin som hon egentligen främst behövde fylla på. Så snart Angela lämnat gården efter frukost gav hon sig iväg.
Målet var att parkera bilen och gå längs med kraftledningen. Det hade hon gjort innan och brukade alltid hitta bär. Skogsvägen som vek av framför henne blev perfekt. Hon parkerade precis vid infarten och började förbereda sig själv och Elin.
"Du får sitta här", sa Sophie och fick efter lite klurande ner båda Elins fötter där de skulle vara i bärstolen. 
Benen gick som små propellrar.
Hon kollade skosnören och kepsen på sig själv. Såg till att bilen var låst innan hon till slut satte sig på huk. Stack en arn ur varje bärrem tog ett fast tag in den lutade sig lätt framåt och reste sig. Knäppte resten av spännen och ramar så att selen kändes stabil. Det brukade vara Christer som bar.
Ljudet av en bil närmade sig uppe på vägen.

s. 139 ur Lupinens gåta av Therése Ingmarson
Läs mer om boken och författaren här

Lupinens gåta är tredje och sista delen om Sophie i Älvdalen. Böckerna är vackra, poetiska, fantastiska och helt oemotståndliga. De är riktiga bladvändare. Inte bara fyllda av natur, relationer och feelgood utan också med spänning. Vackert och gripande.

Sophie lever småbarnsliv på gården i Älvdalen. Hon älskar sin dotter och kämpar för att ta sig ur förlossningsdepressionen hon drabbats av. Det blir en känslokrock när Christers nyfunna syster Angela flyttar in.

Vad vill egentligen Angela? Kommer Sophies hjärnspöken förstöra relationen till Christer och hur blir det med bröllopet?

Första delen: Flugfiskarens dotter
Andra delen: Över frusen älv

10 kommentarer:

 1. Det låter som att det ska hända något otäckt, eller känns det så bara för att det brukar göra det i böckerna jag läser :) Kan lätt relatera till påtvingade sällskap som käkar energi.

  SvaraRadera
 2. Det lät som en intressant författare, tack för smakbit och trevlig söndag

  SvaraRadera
 3. Den ska jag läsa snart. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. En bok jag inte hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 6. Tack för den smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 7. Tack för smakebiten, första boken har jag hört talas om.

  SvaraRadera
 8. känner inte alls till den här boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.