söndag 11 november 2018

Söndagens smakbit, v. 45: Kärlek, bakelser och en mops av Annie England Noblin


Den här helgen känner jag mig väldigt kluven. Dels vill jag skriva vidare på mitt manus som håller på att utvecklas från barnbok till ungdomsbok, vad det verkar. Det är lustigt det där. Jag kan ha en rätt så tydlig bild med vad jag vill skriva, men så leder mig karaktärerna åt ett helt annat håll. Så verkar det bli den här gången ... också. Dels vill jag sätta mig ner och läsa, för jag har påbörjat en så mysig bok.

I november är det, enligt mig, fullt legitimt att börja läsa julromaner (och se på julfilm). Allt för att komma i den rätta stämningen. Så jag plöjer roman efter roman med tema jul och här är jag väldigt kräsen. Jag vill att boken ska andas jul, det ska dofta jul mellan boksidorna, det ska vara snöigt, romantiskt och spännande. Sedan får det gärna figurera en hund eller ett annat djur i en mysig miljö.

Det var så mycket varmare i Memphis, och Brydie kunde inte vänja sig vid det. Jonesboro låg bara tio mil norrut, men vädret hade tydligen inte fått den informationen. Eller så var det människorna som var annorlunda, tänkte Brydie där hon stod med Teddy i den nästan tomma rastgården. Det var tio grader varmt, i oktober, men ändå hade folk börjat bylsa på sig och gick runt och klagade på att vintern snart skulle slå till på allvar. I Jonesboro skulle de flesta bara ha dragit på sig en långärmad tröja och gått vidare med sina liv.
Stadsfolk, tänkte Brydie.
Teddy verkade däremot inte ha några synpunkter på vädret utan traskade glatt iväg för att utforska parken. Hon var glad över att han verkade muntrare idag, men Brydie var orolig över att han skulle bli deprimerad igen efter deras besök hos Pauline på söndag, om bara två dagar.

s. 42 ur Kärlek, bakelser och en mops av Annie England Noblin
Läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här.

19 kommentarer:

 1. Jag var på shoppingcentret Zenia Boulevard igår och fick verkligen skärpa till mig rejält för att inte gå in i det stora jultältet som dom har utanför byggvaruhuset Leroy. Men nej, ingen tjuvstart här inte! ;-)

  Boken både ser och låter som mysig läsning :-D

  Ha en finfin söndag!

  SvaraRadera
 2. Jag är ju lite mer konservativ och börjar inte leta efter julstämning förrän efter första advent, men boken låter mysig.

  SvaraRadera
 3. tack för en smakbit jag blir nyfiken på, älskar julen ❤️

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Verkar helt klart som en julig bok. :)

  SvaraRadera
 5. julen börjar 1 Advent, tycker jag. kände inte alls till din bok. tack för smakebit!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Nu börjar det närma sig...

  Kram

  SvaraRadera
 7. Tack för smakebiten, jag tänkte vänta med julböckerna tills december men kanske jag kan tjuvstarta med en.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten från en julhatare...Ha en trevlig söndag

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Måste samla på mig lite julböcker jag med.

  SvaraRadera
 10. Tycker omslaget är så sött!

  SvaraRadera
 11. Jeg har fått hjem et par juleromaner, men ikke begynt å lese dem enda. Det skal jeg snart gjøre noe med :-) Det er også et par julefilmer jeg alltid ser før jul. The Christmas carol og Hogfather er to av dem.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 12. Kärlek, bakelser, mops. Det er jo tre veldig fine ting. Sparar julelesinga til 1. desember, men det er fullt mogleg å bruka tid til å skrive ned juleleseliste før det:)

  SvaraRadera
 13. Den här boken står i hyllan och väntar. Julstämning i den alltså? Då passar den bra såsmåningom.

  SvaraRadera
 14. Så fint med julebøker i denne tiden, takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 15. Spännande med ditt manus!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 16. Första advent brukar det bli lite juligt i lagom mängd hos mig. Boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 17. Jag har alltid varit svag för lite fåniga romantiska komedier (typ) som utspelar sig under vintern/julen när det är den här tiden på året och nu på senare år har jag fått upp ögonen för att läsa detsamma före/under/efter julhelgerna. Dock är jag nog mer kräsen vad gäller bokval än filmval. Har du hittat någon riktig pärla som jag inte får missa?

  SvaraRadera
 18. Den där bokens omslag vill man ju bara äta upp!

  SvaraRadera
 19. Den väntar i min läsahög. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.