torsdag 8 november 2018

Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy


Den första jul-lit:en jag läser i år gav inte riktigt den rätta stämningen, måste jag säga. För mig är det här inte bara en mindre bra feelgood med karaktärer jag har svårt att ta till mig och tycka om. Boken andas inte heller julstämning i den utsträckning som jag önskar av riktigt bra jul-lit. När det kommer till julstämning är jag kräsen. Det ska vara all in. Men jag är ändå hoppfull inför fortsättningen. Jag har en hel hög böcker med jultema på vänt.

En god uppläsarröst kan rädda upp ett mindre bra manus, men tyvärr tycker jag inte heller att uppläsaren gör sig passande till den här typ av manus. En platt handling blir ännu plattare med den här rösten som dessvärre gör det hela än mer banalt.

Det har gått sexton år sedan Asta lämnade Irland med ett krossat hjärta och ett barn i magen. Tillsammans med dottern Kitty trivs Asta bra i London men när hennes chef, den snygga tidningsmogulen Conan, vill att hon undersöker en religiös bluff i hennes gamla hemby tvingas hon plötsligt möta sitt förflutna. Det som skulle bli några få dagar i Tobercree blir på grund av en oväntad vinterstorm en hel semestervistelse. Samtidigt som julafton närmar sig med stormsteg blir Asta både tvungen att lösa bluffmysteriet och återknyta kontakten med sin excentriska familj. Dessutom lyckas hon stifta bekantskap med den mystiske Jake, samtidigt som Conans mail blir mer och mer flirtiga. Men går det ens att tina upp ett hjärta som varit fruset så många år?Snöfall, mirakel och frusna hjärtan är en riktig pralin till julroman av den brittiska författaren Claire Sandy. Christmas Books har länge varit ett fenomen i England och nu släpper Printz Publishing sin första! Det är svårt att inte charmas av denna roliga och fina historia om försoning, mirakel och kärlekstrubbel i jultider.


Claire Sandy
Snöfall, mirakel och frusna hjärtan.
Printz Publishing
via Storytel
ISBN: 9789188261380
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Att den rätta julstämningen inte inföll kanske beror på att du tjuvstartade? Så här i början av november är det helt klart inte lätt att få julstämning... ;-)

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  2. Ingen julstämning här heller ännu.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.