söndag 18 november 2018

Pruttresan - sagan om landet inuti av Lillian Ericsson


Den här boken skulle jag kunnat ha skrivit. När jag var barn fantiserade jag ofta om figurer som bodde i magen och som tog hand om all mat. Det blev ett sätt för mig att orka med det hemska i att äta. Som barn och ungdom hatade jag det verkligen. Måltider och mat var en mardröm.

Hur som helst. Det är inte jag, utan Lillian Ericsson som har skrivit den här roliga, fantasifulla och informativa boken.

Vad är det för spännande värld som döljs inuti din kropp? Ta en tugga och följ sedan med din mat på dess väg genom dig. Ett fantastisk äventyr som slutar i en ljudlig prutt!

Med text och illustrationer av Lillan Ericsson och korta fakta om magsäcken, tunntarmen, tjocktarmen och ändtarmen, är det här en lärorik saga som passar perfekt att läsa tillsammans med ditt barn. Och när Tuggans resa slutligen når till ändstationen, så kan ni allt om hur pruttar, fisar och bajs blir till!  
Lillian Ericsson är legitimerad sjuksköterska sedan 2005 och har arbetat med mage och tarm sedan dess, både inom kirurgi och medicin på avdelning, mottagning och nu inom endoskopiverksamhet. 

Lillian Ericsson
Pruttresan - sagan om landet inut
Triumf förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188549457
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

 1. Just det inre och hur pruttar blir till (och kan glädja ;-) ) har varit ett ämne väldigt nära mig på sistone. Jag trodde väl aldrig att jag vid 58 års ålder skulle utbrista i orden:
  - Halleljuja, jag har bajsat! :-D

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Låter som en mycket bra bok för både små och stora barn.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.