fredag 9 november 2018

Halvvägs till himlen av Jöns Hellsing
Jag tyckte mycket om Händig man sökes och blev jätteglad när jag såg att uppföljaren kommit, dessutom i lila härligt omslag. Återigen skriver Hellsing feelgood med en mörk underton. Jag sugs inte in Halvvägs till himlen, så som jag gjorde i Händig man sökes, jag tror att det handlar om att det blir för mycket svärta för min smak. Men jag älskar att bokens handling utspelar sig på den vindpinade ön Dóchas. En plats jag gärna hade besökt, fast under mer feelgood:iga omständigheter än med så mycket svärta.

Jöns Hellsing debuterade 2017 med den hyllade feelgoodromanen Händig man sökes som utspelas i den skotska övärlden på 1980-talet. Nu kommer den andra fristående boken i hans Hope Island-trilogi, Halvvägs till himlen, där vi återigen får besöka den vindpinade ön Dóchas och dess invånare. Här står pubägarinnan Heather i centrum i en spännande berättelse om hopp, hämnd och att tro på sina drömmar. Hon har satsat allt på att renovera sin lilla pub men när den brinner ner till grunden redan natten efter invigningen rasar hela hennes tillvaro. Deprimerad tas hon in på anstalten där hennes mamma tog sitt liv. Samtidigt väcks frågan om branden var en olycka eller anlagd. Och i så fall av vem? När Heather börjar ana hur allt hänger ihop smider hon planer på en storslagen hämnd.


Jöns Hellsing
Halvvägs till himlen
Harper Collins Nordic
recensionsexemplar
ISBN: 9789150933543
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Hämnden är ljuv som man brukar säga. Ha en fin fredag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.