lördag 3 november 2018

Gånglåt av Elin OlofssonDet här är första boken av Elin Olofsson jag läser även om jag har varit nyfiken på henne ett bra tag, inte minst sedan hon blev nominerad till Årets bok 2016. Hon kom dessutom på pallplats om jag inte minns helt fel (Jag bevakade int Årets bok lika frenetiskt och intresserat som jag gör nu). Det är inte svårt att förstå varför Gånglåt blev nominerad. Det är en mycket vackert skriven bok. Orden är som musik och jag kommer nära karaktärerna, alla dessa ledsna och missförstådda karaktärer. Jag uppskattar också mycket att handlingen tar sin plats ute på landet. Allt för många böcker handlar om storstadspulsen och den är för mig helt ointressant.

Den kända sångerskan och låtskrivaren Sonia ”Salida” Sallström åker till sin gamla släktgård i Gärningsberg i Jämtland för att skriva sin självbiografi. Med sig har hon Harpan, sin unge assistent, som hon lovat en sommar i paradiset. På gården väntar Gun-Britt, Sonias syster, som driver servering och loppis och tycker att hela världen borde skärpa sig. Inte minst Sonia. Där finns också Jenny, Gun-Britts dotter, som lovat hjälpa sin moster med boken men som hela tiden sneglar oroligt mot stugan uppe vid berget. Dessutom finns det björn på trakten, som gräver i gårdagens sopor. Det blir en sommar av lust och olust, i takt och otakt till tidens egen gånglåt.


Elin Olofsson
Gånglåt
Wahlström och Widstrand
via Storytel
ISBN: 9789175035598
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Den noterar jag.

    kram

    SvaraRadera
  2. Låter inte fel alls den berättelsen. Ha en fin och bra lördag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.