onsdag 7 november 2018

Fågelfångarens son av Richard HobertFågelfångarens son dök upp som en överraskning i brevlådan. Omslaget är dramatiskt och jag blev riktigt nyfiken på boken. Den är snabbläst och rapp i sin handling som tar en oväntad vändning. Jag sugs in i berättelsen och boken är svår att lägga ifrån sig.

Högaktuella filmregissören Richard Hobert gör skönlitterär debut med romanen Fågelfångarens son om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer.
En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt ... Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit ...
Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.  
Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.

Richard Hobert
Fågelfångarens son
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176299753
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

 1. Tack för tipset och ha en fin onsdag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Var gärna med i min tävling på bloggen, behöver fler som deltar :)
  https://bokrelaterat.blogspot.com/2018/11/tavling.html

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.