torsdag 15 november 2018

Bortom all genans av Eva Swedenmark


Efter Om inte ni börjar leva snart gör jag slut och Se upp med vad du önskar är de fyras gäng är tillbaka i en ny härlig feelgood. Det är en fin och underhållande roman som väcker insikter om att livet inte är över bara för att man nått en viss ålder. Det är aldrig för sent för att leva.


En för alla - alla för en
I den avslutande tredje delen om De fyras gäng reser vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill till Vietnam för att fundera över framtiden.
Men långt borta kommer deras tidigare liv nära. 
De träffar en polis som inte kan släppa tankarna på vad som hände när deras båt i Vaxholm brann. 
Och hur var det med deras pengar som de kom över lite för lättsamt ska allt de vunnit tas ifrån dem? 
De fyras gäng är tillbaka.  
En kvartett kvinnor som visar sig själva och världen att man ska akta sig för att räkna bort kvinnor 60+.  
De besitter kraft och fantasi och efter Garbos uppmaning till dem : Om ni inte börjar leva gör jag slut har de tagit makten över sina egna liv och förverkligat hemliga drömmar de trodde skulle förbli ouppfyllda. 
I den tredje boken har de rest långt bort och funderar på att kanske slå sig till ro med vad de uppnått. Men när de inser att det finns män som underskattar kraften hos dem och ser dem som töntiga tanter enas de om att försvara det de vunnit och  försåtligt och uppfinningsrikt hämnas på de som underskattar dem. 
En för alla, alla för en, säger Garbo, Ingalill, Anita och Pamela i De fyras gäng.  De inser att de alltid kommer att fortsätta drömma och att målet för drömmarna ibland är själva drömmen och resan för att uppnå den.


Eva Swedenmark
Bortom all genans
Ordberoende förlag
via Storytel
ISBN: 9789187595905
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter bra, men jag kan tycka att om det handlar om det handlar om de fyras gäng så är en trilogi en bok för lite. Det borde väl vara en... fyrlogi? Eller heter det möjligen quadrologi? Tydligen inte nåt av det, för det blir rödkrull under båda orden ;-) Kanske därför alla envisas med att skriva trilogier :-D

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.