torsdag 1 november 2018

Arvet från familjen Palmisano av Rafel Nadal


Vilket vackert och lockande omslag! Berättelsen är finstämd och fokuserar på desperationen i att försöka lura den förbannelse som verkar vila över familjen Palmisano. Vad gör man när alla männen i släkten dör och man sedan själv föder en pojke?

I krig och kärlek är allt tillåtet ...  
Bland olivlundar och vingårdar i södra Italien föds en pojke och en flicka med bara kort mellanrum. Långt borta, i första världskrigets efterdyningar, har deras båda fäder just dött. Nu har alla tjugoen män i Vitos släkt utplånats. Alla utom han. 
Under de båda barnens uppväxt är kriget bara en viskning från det förflutna. Vito och Giovanna, flickan han delar sin födelsedag med, är oskiljaktiga, deras vänskap vet inga gränser. Men Vitos mor skyr inga medel för att försöka skydda sin son från den dödliga förbannelse som verkar hemsöka männen i släkten - och så är lögnen född. 
Så hopas åter mörka krigsmoln vid horisonten när andra världskriget hotar och den lögn som verkat skydda barnen kan nu vara det som skiljer dem åt - för alltid ... 
En svepande roman om en liten by bland bergen i södra Italien, om två fruktansvärda världskrig och familjeband som är starkare än döden. 
Rafel Nadal föddes 1954 i Girona, Katalonien i nordöstra Spanien. Han har mottagit flertalet utmärkelser, bland andra Premio Josep Pla, för sina verk där han levandegör familjeberättelser från människor på landsbygden i Spanien och Italien under fascistregimen. 
Arvet från familjen Palmisano är en av de mest översatta katalanska romanerna genom alla tider och har sålts till 21 länder.

Rafel Nadal
Arvet från familjen Palmisano
Bazar förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789170284861
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.