tisdag 9 oktober 2018

Veckans topplista, v. 41: brittiska klassiker
Åh, äntligen en topplista helt i min smak. Nu har jag suttit och valt och vrakat länge bland alla engelska klassiska godbitar. Det finns ju så många. Tillslut föll mitt val på dessa fem, en blandning av böcker för vuxna och för barn. Även fast jag gott tycker att Alice i underlandet och En julsaga passar även de äldre läsarna.

För fler klassiker, kika här.

Nu ska jag försöka varvar ner med en kopp kaffe efter en dag med mycket stress och dåligt mående, rent arbetsmiljömässigt. Ibland blir det så och det är bara att försöka skaka av sig det som har varit och blicka framåt med ny frisk energi. Snart ska jag ut och köra lite bil och sedan tänker jag ägna resten av kvällen åt läsning. Snart, snart hoppas jag ha tid och ork nog för att skriva också.

Snart, snart lov ...


16 kommentarer:

 1. Tove Janssons illustrationer har jag också

  SvaraRadera
 2. Härliga klassiker du valt! Visst känns det otroligt skönt att lovet närmar sig.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ha en fin kväll.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Jag har läst alla på din lista! :)

  SvaraRadera
 5. Christie älskar jag så himla bra.

  SvaraRadera
 6. Fin klassikerlista. Bra att Alice i underlandet kom med. Jag var inte förtjust i den som barn men nu som vuxen kan jag uppskatta denna sanslösa historia.

  SvaraRadera
 7. Fin lista! Jag tog med en författare som skriver lite i Agatha Christies anda. ;)

  SvaraRadera
 8. Har läst Austen och En julsaga, de andra vill jag läsa.

  SvaraRadera
 9. Jag känner mig hopplöst ensam om att inte ha gillat Jane Eyre :o

  SvaraRadera
 10. Charlotte Bronte är den enda författaren på din lista som jag inte läst.

  SvaraRadera
 11. Bra lista! Alice i underlandet läser jag just nu, kom på att jag inte gjort det!

  SvaraRadera
 12. Hoppas dagen som idag blir mindre stressig och mer trivsam. Förstår att du längtar efter lovet!

  SvaraRadera
 13. Ja, Lewis Carroll med ja. Ja, det finns nog en del!

  SvaraRadera
 14. Jane Eyre finns på min lista också och är en av mina favoriter!

  SvaraRadera
 15. Vilken fin lista! Just den Christie är min allra största favorit, både som bok och film. Jane Eyre var också en fantastisk bok. En julsaga och Alice i Underlandet skulle vara kul att läsa, om det skulle råka infinna sig en lucka i bokflödet någon gång. ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.