torsdag 18 oktober 2018

Veckans helgfråga v. 42


So many books, so little time... Har du några tips på hur kan du spara tid till läsning?

Ja, sedan jag började lyssna på ljudböcker har jag inte bara ökat antalet lästa böcker per vecka, utan jag har säkert tripplat antalet, om inte mer. Nu när jag jobbar igen efter föräldraledigheten hinner jag inte läsa så många fysiska böcker. Arbetet, familjen och mina egna manus tar tid. Men med ljudböcker hittar jag fler stunder till läsning. I bilen, vid hushållssysslor, på toa, på rasten, på promenaden...

Snart stundar helgen och det ska bli så himla skönt. Jag behöver en paus och som tur är hann jag göra en grundlig grovplanering för kommande vecka idag. Till och med infobrevet till föräldrarna har skickats ut. Alltså slipper jag jobb i helgen och kan istället fokusera på vila. På söndag åker jag med yngsta dottern och mannen till Ulricehamn på handbollsmatch. Ja, naturligtvis hänger lillgrabben med han också. Sedan är det en vecka kvar till läslovet. Jag längtar.

15 kommentarer:

 1. jag får lära mig lyssna utan att somna, fast "mina" böcker sällan upplästa.

  SvaraRadera
 2. Ja just ja, läslov kallas det ju. Blir bra det, jag ska försöka läsa mycket ihop med min yngsta förmåga.

  SvaraRadera
 3. Själv gillar jag inte att lyssna utan vill hålla i boken. Så är det bara. På söndag ska jag läsa för lilla S!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Nu har min läsning minskat rejält sedan jag flyttade till Spanien. I Sverige hade jag en ljudbok i örat hela tiden nästan. Nu är det pappersformat som gäller och det blir oftast till läggdags. Sommartid vid stranden såklart.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Skönt med läslov, vore inte dumt men just nu ingen ledighet i sikte förrän julen. Lyssnar mycket på ljudböcker och det tillsammans med pappersböcker ger ökad lästid känns det som.

  SvaraRadera
 6. är inte heller någon lyssnare. får öva mig för visst går det med viss ansträngning

  SvaraRadera
 7. Ljudböcker har jag inte tagit till mig. Jag måste kunna bläddra i boken.
  Jag undrar om jag kan övertyga min arbetsgivare att vi borde ha läslov :)

  SvaraRadera
 8. Synd att ljudböcker inte funkar för mig, jag tappar koncentrationen efter ungefär 30 sek.

  SvaraRadera
 9. Låter som du har en skön helg framför dig och sååå härligt med ett förestående lov :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 10. Kan tänka mig att ljudböcker verkligen bidrar till att man får mer läst. Passar ju bra att lyssna på vid många tillfällen.

  SvaraRadera
 11. Jag lyssnar också numera på ljudböcker.

  SvaraRadera
 12. Jag har verkligen inte hittat fram till ljudböcker! Lyssnar mycket på musik istället.

  SvaraRadera
 13. Läslov är aldrig fel. Ljudböcker är kanon. Jag lyssnar på mycket ungdomslitteratur och känner då att det ger både tid och lästid. Samt att jag jobbar samtidigt.

  SvaraRadera
 14. Att få fokusera på vila utan förpliktelser låter väl utmärkt. :)

  SvaraRadera
 15. Ljudböcker är toppen, då kan man få mycket gjort.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.