fredag 12 oktober 2018

Veckans helgfråga, v 41

Hur väl kompletterar ditt Instagramkonto din blogg?


Sociala medier kan vara både lärorikt, avkopplande och just socialt, men de kan också vara stressande och kravfyllda. Ingen hinner med att läsa allt. Så tänker i alla fall jag och försöker särskilja mitt Instagramkonto från bloggen. Båda två fokuserar renodlat på litteratur, men på Instragram skriver jag sällan hela bokrecensioner. Där vill jag ha ett snabbare flöde med lätta likes för att bilden tilltalar eller intresserar mig. Här vill jag inte läsa långa, högtravande texter. Inte heller vill jag skriva dem. Då föredrar jag ett tangentbord och en större skärm, som en laptop kan erbjuda. Sen läser jag gärna bloggar i mobilen, men kommenterar gör jag helst via dator. Det är smidigast så. Tid är en bristvara.

För att göra ett långt svar kort försöker jag med mitt Instagramkonto göra reklam för min bokblogg och locka hit läsare när jag har skrivit en ny recension (vilket jag gör så gott som dagligen. Dyker det inte upp en ny recension är det för att jag har glömt att posta ett inlägg).


Har du något mysigt hösttips?


Jag brukar alltid bli lite tröttare när mörkret gör sitt intåg och några bra tips är att försöka hålla igång. Ta promenader och vistas utomhus, men också gå till sängs lite tidigare om kvällarna om gäspfaktorn sätter in. Det är bara att lyssna på kroppen. En allsidig, nyttig kost är också bra att ha som grund och extra tillskott av D-vitamin. För övrigt är hösten en fantastisk årstid att sitta uppkrupen i soffan med en bra bok, inte sant?

Vill du läsa fler svar, klicka in här.
7 kommentarer:

 1. för mig funkar det bäst att göra bokinlägg vid datorn, läser gärna iPad i soffan, bokbloggar är mest intressant, hinner inte kolla allt, måste hinna läsa böcker också.

  SvaraRadera
 2. Instagram är ett komplement till bloggen för mig.

  SvaraRadera
 3. Jag har mer och mer gått över till att kopiera delar av mina recensioner i bloggen till Instagram. Tidigare skrev jag bara några rader på Instagram med en hänvisning till bloggen, men det är inte så många som kommer in i min blogg genom de där länkarna. Märker du att läsare klickar in här hos dig från Instagram?

  SvaraRadera
 4. Jag har inget instagramkonto, min och andras bloggar tar tillräckligt med tid för mig. Att blogga och/eller kommentera från fånen är väldans pillrigt och det gör jag bara i "yttersta nödfall" ;-)

  SvaraRadera
 5. D-vitamin kan vara klart viktigt under den mörka årstiden.

  SvaraRadera
 6. Jag är aldrig så sugen på att läsa som under höst och vinter. Jag vill boa in mig i filtar och dricka massvis med kaffe och äta kakor och läsa!!

  SvaraRadera
 7. Ja, jag borde nog köpa D-vitaminer, tack för tipset.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.