lördag 27 oktober 2018

Värdet av en kram av Sandra och William Fyhr


Värdet av en kram är en insiktsfull och varm berättelse. Inte så mycket självbiografisk som jag hade förväntat mig, utan mer som en livsstilsguide. Den sätter fingret på vad som är viktigt i livet, i stunden och hjälper också läsaren att hitta strategier att vara närvarande och känna tacksamhet även i en stund när allt är nattsvart. Det finns alltid något att känna tacksamhet för.

Mamma, jag tycker att vi ska skriva en bok tillsammans. Så att andra vet hur de ska göra och så att vi inte glömmer bort allt som vi lär oss. Det ska vara en bok som slutar lyckligt tycker jag. WILLIAM 
När William var sex år gammal insjuknade han i leukemi och vi fick ge oss ut på en svår och skrämmande resa. Det visade sig också vara en resa full av tacksamhet, närvaro och målmedvetenhet. Jag kommer aldrig att glömma den dagen jag satt i sjukhusrummet med William bredvid mig, hur ljuset som föll in genom fönstret lekte i hans ljusa lockar. Hur jag tänkte på hur mycket jag skulle ge för en enda kram om han togs ifrån oss. Allt jag ägde skulle jag ge. Exakt 600 dagar senare tas fotot på bokens framsida. En glad och stark pojke som lyser ikapp med solen och vinden som leker i det numera mörka håret. 
Det här är inte bara en bok som slutar lyckligt, den har även lärt oss vad lycka egentligen handlar om. William har tagit med oss på en resa som har förändrat oss för all framtid och som inte lämnar någon oberörd. Detta är en inspirerande berättelse om hur ett barns leukemi lärde oss att leva fullt ut varje dag. Det är våra upplevelser, verktyg och segrar som vi hoppas kan hjälpa andra.

Sandra och William Fyhr
Värdet av en kram
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175778310
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. I vissa fall är lyckliga slut ännu viktigare än annars!

  Ha en fin lördag :-)

  SvaraRadera
 2. Helt klart en bok som fyller en funktion. Jag hade en elev som gjort samma resa och även den fick ett lyckligt slut. Tyvärr får inte alla det.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Blir tårögd bara jag läser din lilla recension om boken. Tur att någon orkar skriva en sådan här bok som kan vara till hjälp för andra.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.