onsdag 31 oktober 2018

Skulle du hellre ... skräckgenre.


Nja,  skräck är väl inte min favoritgenre direkt, men väl passande för halloween. Jag hittade dessa frågor hos Vargnatts bokhylla. Svara gärna på frågorna du också, på bloggen eller bland kommentarerna. Själv tycker jag att det ska bli kul ...

1. Thriller eller övernaturligt?
Jag väljer thriller alla gånger. Om skräck inte riktigt är min genre är sci-fi då rakt inte min tekopp.

2. Spöken eller zombies?
Spöken, av precis samma anledning. Och ja, jag tror på spöken, eller på andar om du hellre vill, men jag tror däremot inte på zombies.

3. Vampyr eller varulv?
Svårt, eftersom båda två känns övernaturliga men jag väljer en kombination och svarar Twilight. Jag har inte läst boken (böckerna?) men väl sett filmerna som jag, trots sin genre, tyckte om.

4. Häxor eller demoner?
Häxor såklart. Och då gärna just Häxorna av Roald Dahl!

5. Skulle du hellre läsa en bok med 13 kapitel eller läsa en bok med en svart katt på framsidan?
Definitivt en med en katt på. Jag har till och med svårt att lägga ifrån mig en bok om jag håller på att läsa kapitel 13. Helst vill jag ha avslutat läsningen innan, eller en bit in i kapitel 14.

6. Skulle du hellre läsa en läskig bok i ett mörkt rum med bara levande ljus som enda ljuskälla eller ensam i ett låst, fullt upplyst rum?
Varför inte i ett mörkt rum med levande ljus? Allt för stämningen.7. Skulle du hellre möta din värst rädsla än vara fast i en mördares hjärna?
Båda två låter sjukt jobbiga och traumatiska. Men min värsta rädsla är fylld av så mycket sorg så det går bara inte att välja det alternativet.

8. Skulle du hellre titta på en läskig film eller läsa en läskig bok?
Helt klart skämmer mig en film mer än en bok. Dessutom är jag bokförd och ser sällan på film, så jag väljer definitivt boken.

9. Skulle du hellre bara läsa läskiga böcker under hösten eller året om?
När helst jag vill, men samtidigt är det speciellt att läsa skräck så här års.

10. Skulle du hellre läsa 10 läskiga böcker i oktober eller 10 läskiga böcker utspridda över året?
Nja ... trots mitt svar under fråga nio skulle jag nog ändå välja att sprida ut 10 böcker över året. Som sagt, skräckgenren är inte direkt min favorit och att läsa 10 stycken i rad under en hel månad hade nog fått mig totalt ur balans.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.