tisdag 30 oktober 2018

Skriva, för självkänslan


Ett alldeles utmärkt sätt att bygga upp självkänslan på, har jag märkt, är att först skriva ett gediget råmanus utifrån en idé som jag älskar och tror på. Så blir det en text som jag tillslut kräks på, så dåligt är det. Seriöst alltså. Det är så skrivprocessen ser ut. Inte bara för mig, utan för de allra flesta som skriver tror jag. Först har man som författare en idé som man tror på. Sedan en text som pendlar mellan att vara det bästa man har skrivit till det allra mest värdelösa. Upp och ner, upp och ner ... Sist jag skrev på det här manuset var jag i en rejäl dipp och då finns det egentligen bara två saker att välja mellan. Att ta en lång paus eller att radera texten.

Någonstans finns dock ändå insikten att texten inte är redo för papperskorgen. Det är sällan en text eller en idé är det. Den behöver bara få vila från mig, och vise versa. Senast igår var jag med om det igen. Att få självkänslan åter. För jag återupptog råmanuset som har legat till sig i väntan på att vi två ska tycka om varandra igen. Det är den fristående uppföljaren till Vingklippt längtan som kommer ut 2019. En ungdomsbok om utanförskap, ångest och mobbning, men också om kamratskap, kärlek och positiv förändring. Vingklippt längtan handlar även den om utanförskap och mobbning, men också om självskadebeteende, hundar, vänskap och kärlek. I den boken får vi följa Luna som är mobbad, bland annat av Katja. I uppföljaren får vi istället möta Katja och får veta varför hon mår så dåligt.

2 kommentarer:

  1. Det låter dom en bra uppföljare. Att skriva är en process som behöver en vill tid och allt kan man inte påskynda!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härligt att få skrivlust på något som har legat och gottat till sig.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.