onsdag 3 oktober 2018

Plåtmannen av Sarah WinmanJag hade höga förväntningar på Plåtmannen eftersom jag har hört så mycket gott om den. Sättet den är skriven på föll dock inte mig i smaken. Berättelsen i sig är fin och vacker, men tyvärr, det faller på språket. Det är en tunn bok, bara drygt 150 sidor och det är bra, i sammanhanget. Det känns trots allt som en mycket längre bok. Jag saknar luften mellan meningarna och en kapitelindelning. Nu blir det bara långa sjok av något som tycks som talspråk som är en aningens svårtolkat mellan varven.

Det här är nästan en kärlekshistoria.
Ellis och Michael är tolv år när de blir vänner och under en lång period är det bara de två. De cyklar runt på gatorna i Oxford, upptäcker poesi och simmar i floden. Och en dag upptäcker de att den här vänskapen är så mycket mer än vänskap.
Ett decennium senare är Ellis gift med Annie och ingen vet var Michael håller hus. Vilket leder till frågan om vad som hände under åren däremellan?
Det här är nästan en kärlekshistoria. Fast det är inte så enkelt som det låter.

SARAH WINMAN är en brittisk skådespelare och författare som slog igenom stort 2012 med När gud var en kanin [When God Was a Rabbit]. Boken blev en internationell bestseller och Sarah Winman fick flera priser, bland andra Galaxy National Book Award och New Writer of the year. Plåtmannen [Tin Man] är hennes senaste, hyllade roman.
Sarah Winman
Plåtmannen 
Louise Bäckelin förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188447838
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Tack för "varningen" - jag gillar inte heller såna där böcker med superlånga stycken. Har en tendens att tappa bort mig i texten då och det blir väldigt hackig läsning.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Jag känner spontant att det inte är något för mig. Avsaknaden av kapitel gillas absolut inte.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.