måndag 8 oktober 2018

Min mamma rullstolshjälten av Ida Berner


Jag har tidigare läst Mitt år med MS, är jag botad nu? av Ida Berner. En bok som jag tyckte mycket om och ofta har tänkt på i efterhand. Den berörde mig mycket och jag har längtat efter att Berner ska skriva fler böcker.

Nu har hennes barnbok Min mamma rullstolshjälten getts ut. En bok som håller samma höga språkliga klass och som på ett informativt och ärligt sätt beskriver hur det kan vara att ha en förälder som inte är som alla andra, men som ändå kan vara en hjälte - och till och med världsbäst. En så fin och viktig bok.

Jag vill ha en annan mamma, en som kan springa
Kerstins fotbollslag ska spela match mot föräldrarna. Kerstins pappa, som brukar vara bäst på plan, kan inte vara med så mamma ska med i stället. Men mamma sitter ju i rullstol, hon kan ju inte spela. Mamma kommer till matchen och rycker dessutom in som värsta hjälten.
Det här är en berättelse om att ha en förälder som inte är som alla andra, men som kan vara världsbäst ändå!


Ida Berner (text)
Ulrika Gustafsson (bild)
Min mamma rullstolshjälten
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175778242
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter som en bra och viktig bok!

  Ha en fin start på veckan :-)

  SvaraRadera
 2. En bra och viktigt bok att känna igen sig i. För visst kan det vara så!

  Kram

  SvaraRadera
 3. En mycket viktig bok.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. bra bok säkert, barnbarnen kör gärna morfar i rullstolen.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.