söndag 28 oktober 2018

Läslovstips! Rekordskolan - vägen dit av A. K. Björnsdotter Sääf


Nu är det läslov och först ut bland mina läslovstips är Rekordskolan - vägen dit, för 6-9 åringar. Det är en bok som fångar intresset och skapar igenkänning. Här lyfts dolda talanger fram som något positivt och känslan av att inte passa i i den fyrkantiga mallen av normalitet byts snabbt till något spännande och avundsvärt. Vi får följa tre barn i nioårsåldern som inte riktigt känner att de platsar i den vanliga skolan. Men så får de höra talas om Rekordskolan och nu har de chansen att hitta vägen dit. Boken avslutas med en ENORM cliffhanger, så skickligt gjort. Nu vill jag bara läsa mer!

Du är antagen till... REKORDSKOLAN!

Silje, Rurik och Kostas är nio år, och ingen av dem passar riktigt in. Silje bor i den fina stadsdelen Tigerholm, men är den enda där som har TUPPKAM och rockig stil. Ruriks familj vill bara träna, tävla och vinna i friidrott, men själv gillar han mest att STUDSA runt i naturen. Och Kostas är SUPERSMART, har redan hoppat över tre klasser i skolan, men har inga riktiga vänner och hänger mest på biblioteket och spelar schack med 80-åriga Allan. 
Alla ansöker de till REKORDSKOLAN, ett internat på en avlägsen ö, där vad som helst verkar kunna hända. Där håller alla lärare olika rekord och skolans rektor är världens längsta man. En KONSTIG plats där man bor i en trädkoja, ett torn eller i ett cirkustält. 
Allt verkar till en början bara spännande, men det finns också moln på himlen, till exempel tvillingarna Sanja och Manji, och de strikta reglerna - blir man verkligen avstängd från skolan om man missar tiden? Klockan tickar...
REKORDSKOLAN - Bok 1 Vägen dit! är första delen i en ny serie om rekord, vänskap, relationer och äventyr! A.K. Björnsdotter Sääf är en pseudonym för författarna Katarina Ekstedt (författare till bilderboksserien om Kaj som lär sig...) och Anna Winberg Sääf (författare till tre vuxenromaner) och är deras första gemensamma bok om eleverna på REKORDSKOLAN och deras äventyr tillsammans.


A. K. Björnsdotter Sääf
Rekordskolan - vägen dit
Triumf förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188549525
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.