måndag 15 oktober 2018

Jag ska egentligen inte prata om det här av Sarah Beicher


Jag har läst några av Beichers tidigare böcker och måste säga att jag tycker allra bäst om den här. Troligtvis eftersom jag kan känna igen mig så mycket i vårdbiträdet, Moas yrkesmässiga liv. Jag har själv arbetat som vårdbiträde inom äldreomsorgen och precis som det beskrivs i berättelsen, hamnade jag där av en slump. Liksom styrd av att inte veta vad jag ville med mitt liv just då. Och sen blev jag kvar några år i väntan på att jag skulle komma på vad jag ville bli när jag blev stor. För att vara kvar, det visste jag från första början att jag aldrig skulle vilja vara. Villkoren var ... och är alldeles för dåliga. Moa är dessutom också författare.

Jag ska egentligen inte prata om det här är en rak och ärlig skildring av dagens åldringsvård och beskriver samtiden på ett rakt och avskalat sätt.

För det unga vårdbiträdet Moa öppnar sig en ny värld då hon ror hem ett förlagskontrakt på sin självbiografiska och omskakande inifrånskildring av äldreomsorgen.
Romanen får stor uppmärksamhet och över en natt blir Moa både äldreomsorgsexpert och en ny lovande arbetarförfattare.
Men framgången har sina baksidor. Det är inte bara den nya rollen som författare Moa ska axla. Hon ska också hantera sveket mot sin chef och sina kollegor som känner sig både uthängda och förrådda. Dessutom blir hennes redan trassliga kärleksliv ännu trassligare när hon låter sig bli förförd av en nästan tjugo år äldre författarkollega på Bokmässan. 
Jag ska egentligen inte prata om det här är en fristående fortsättning på den kritikerrosade Jag ska egentligen inte jobba här.    

SARA BEISCHER (f.1983) debuterade 2012 med den uppmärksammade och prisade romanen Jag ska egentligen inte jobba här. Året därpå utkom hon med Det finns råttor överallt utom på Antarktis, som också den prisbelönades och lovordades. 2016 utkom den tredje romanen Mamma är bara lite trött, en samtidsskildring om en småbarnsförälders stressiga och kravfyllda vardag. För Mamma är bara lite trött har Sara belönats av samfundet De Nio och fått Hallandspostens Kulturpris.


Sarah Beicher
Jag ska egentligen inte prata om det här
Lind Co
via Storytel
ISBN: 9789177794257
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Inte lätt att veta vad man vill bli när man blir stor... Testade på mitt drömjobb (att jobba med djur) några år innan jag halkade in i datavärlden. Trivs nog allra bäst med mitt nuvarande yrke :-)

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Dom låter bra alla hennes böcker.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Den får jag ta och beställa eftersom jag läst den första delen. Även om de är fristående så kan det vara kul att veta.

  Kram

  SvaraRadera
 4. jo, en har ju jobbat inom vården, borde kanske läsa denna.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.