måndag 1 oktober 2018

Innan ni tog oss av Lisa WingateSå bra och så hemskt sorglig, på en och samma gång. Jag grips verkligen tag i handlingen och kan inte sluta läsa. Det är en riktig bladvärmare som lägger sig i själ och hjärta för att stanna kvar. Länge.

En bok som jag rekommenderar!

Årets mest gripande roman. Bygger på den sanna historien om hur barn från fattiga förhållanden kidnappades och såldes till välbärgade familjer. Över en miljon sålda böcker i USA!
Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras föräldrar tvingas åka till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så.  
Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?  
Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.


Lisa Wingate
Innan ni tog oss
via Storytel
Lavender Lit
ISBN: 9789187879449
Finns hos Adlibris och Bokus2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Den ska jag läsa för jag har bara hört gott om den.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter bra men samtidigt mycket sorgligt.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.