tisdag 23 oktober 2018

Hjärtat fullt utav dig av Aliya DahlgrenDen här boken har jag sneglat länge på, inte minst på grund av det lockande omslaget. Berättelsen i sig är varm och driven och det känns verkligen att Dahlgren vill få ut hela sin historia i text. Hon skildrar den ömsint. Tyvärr är det just ivern att berätta hela historien som gör att dramaturgin spretar lite och handlingen går inte på djupet så som jag hade önskat. Nu hinner jag inte på riktigt lära känna de första huvudpersonerna förrän den yngre generationen tar vid. På så vis förloras lite av den närhet jag vill känna till en boks karaktärer.

Vart tar Signe vägen egentligen? Samma veckor i juli varje år sätter sig Signe på tåget Söderut. Utan förklaring lämnar hon sina kära i lägenheten på Kungsholmen. Birgitta har undrat sedan hon varit liten, troget har hon stått där på perrongen på Stockholms Central tillsammans med sin mamma. Livrädd att tant Signe inte ska komma tillbaka igen har hon vinkat frenetiskt med den slitna näsduken, sett oron i sin mammas ögon, tvingats lyssna till modern då hon bönat och bett om att få veta. Men förgäves. Signes hemlighet är hennes egen. Det ska komma att dröja mer än fyrtio år innan sanningen kommer fram. Det blir en chock, men samtidigt faller bitarna på plats. Birgitta, som blivit sviken av sin stora kärlek Omar, mannen från Egypten med det vackra leendet som lämnade allt för hennes skull, får äntligen någonting att leva för igen. 

Hjärtat fullt utav dig är en verklighetsbaserad roman som beskriver tre generationer kvinnor som alla kämpar med frigörelse, identitet och kärlek. Framför allt är boken en berättelse om starka vänskapsband och systerskap som håller släktled igenom.

Aliya Dahlgren
Hjärtat fullt utav dig
Visto förlag
via Storytel
ISBN: 9789187523793
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Alltid kul när det bygger på verklighet.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verklighetsbaserade böcker. Oftast i alla fall. Sen är jag också sån att jag faller för omslag - precis som för vinflaskors utseende ;-)

    Ha en braig dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.