torsdag 4 oktober 2018

Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg


Det här är en bok som är mörk på samma gång som den är hoppfull. Bitvis blir jag riktigt irriterad, speciellt på Elins (huvudpersonen) mammas beteende. Men det är som det är med den saken. Alla är inte lämpade för att ha barn. Boken går snabbt att läsa och den berör. Men ibland känns handlingen lite väl otrolig och några av vändningar berättelsen tar blir lite "för mycket". Men på det stora hela en väldigt vacker ... och mörk berättelse.

Ett frågetecken är ett halvt hjärta är en gripande roman om att övervinna skam och skuld. Om att hitta sig själv och sanningen, och på så sätt lära sig att älska.
Elin Boals lever det perfekta livet. Hon är framgångsrik fotograf i New York, hon är sedan länge gift med Sam och tillsammans har de sjuttonåriga dottern Alice. Men någonting har alltid saknats.
En dag får Elin ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. En röst från den barndom hon har gjort allt för att förtränga och som ingen annan känner till, inte ens hennes närmaste. Med det oväntade livstecknet kommer minnena och tankarna tillbaka. Det fjärmar henne allt mer från familjen och fyller henne med skam över det hon en gång gjorde, det som fick henne att fly och aldrig mer återvända.
Till sist förstår Elin att hon måste möta sitt förflutna för att kunna bli hel, för att rädda den familj hon har idag. Hon ger sig ut på en resa till en annan kontinent, men också till en annan tid och ett annat liv.

Sofia Lundberg
Ett frågetecken är ett halvt hjärta
via Storytel
Bokförlaget Forum
ISBN: 9789137152387
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag föredrar feelgood böcker framför feelbad... ;-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Den låter inte dum alls faktiskt så jag får kontrollera om den finns på vårt bibliotek.

  Kram och tack för tipset!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.