fredag 26 oktober 2018

Den moderna gentlemannen av Alexander Wiberg och Måns Zelmerlöw


Den moderna gentlemannen kan ses som en riktig coffee-table-book. Det är en bok som gör mig lite småfnissigt, just med tanke på att vi bor i Lilla Landet Lagom och den här boken är allt annat än det. Vi har två unga män som klär sig propert och dessutom "vågar" skriva en bok om det. En bok som de fyller med ett flertal bilder på sig själva. Och inte bara det, de leder en teve-serie som porträtterar den moderna gentlemannen (som jag inte har sett eftersom jag nästan aldrig kollar på teve, men min man har). Och det är snyggt! Det är genialiskt. Men kanske inte så praktiskt ... Ska min man gå klädd så här? Ja, gärna för min del, men det fungerar mindre bra i hans vardag.

Ändå är han min gentleman. Och ja, jag tycker mycket om boken.

I handboken Den moderna gentlemannen får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Och vad håller egentligen i alla lägen - tassel loafers eller sneakers? 
Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wiberg ifrågasätter varandra, guidar och djupdyker i en analys av gentlemannamässig stil - och livsstil. Vad bör en modern gentleman hålla fast vid och vilka beteenden kan förkastas? Ta del av utökade vett och etikett-regler, få en fast hand att hålla i vid din egen whiskyprovning och hitta den för dig perfekta mingelstrategin. 
MÅNS OCH WIBERG blev efter första säsongen av tv-serien Chevaleresk nominerade av tittarna till tv-priset Kristallen som Årets bästa manliga programledare för porträtteringen av den moderna gentlemannen. Nu utvecklar de sina tankar vidare i bokform.

Alexander Wiberg och Måns Zelmerlöw
Den moderna gentlemannen
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176299807
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Kanske en bra julklapp till Anders? Nej, förresten. För det första så byter vi inte julklappar och dessutom vore det nog jobbigt om Anders snobbade till sig - då skulle väl även jag behöva göra det och det ligger inte alls i mitt intresse :-D

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.