onsdag 24 oktober 2018

Älska, glömma och förlåta av Lori Nelson Spielman


Som jag älskade Nelson Speilmans Det kommer alltid en ny himmel. Jag blev glad när jag såg att hon gett ut en ny bok, Älska glömma och förlåta. Anledningen till varför jag dröjt med att läsa är för att jag lät mig övertygas om att den här boken inte alls var lika bra som hennes första. Fel! Jag borde inte ha lyssnat. Jag tycker att Älska glömma och förlåta är minst lika bra. Precis som föregångaren innehåller den här berättelsen en stor portion symbolik och tankeställare. Det gillar jag.

Älska, glömma och förlåta är en varm roman om kraften i att förlåta och bli förlåten. Viktiga i berättelsen är de så kallade förlåtelsestenarna. Stenarna skickas med ett kedjebrev och två enkla uppmaningar: att förlåta för att därefter be om förlåtelse. Men Hannah Farr, New Orleans mest populära programledare, nappar inte. Hon dejtar stadens borgmästare, är väldigt förtegen om sitt privatliv och har gömt undan sina egna stenar i närmare två år – och hållit tyst om sitt förflutna i snart tjugo år. Men när Hannahs gamla vän Fiona Knowles, som skapat stenarna, är med i hennes tv-show, öppnar hon plötsligt upp om åratal av svåra konflikter med sin mamma.

Ivrigt påhejad av sina fans, ifrågasatt av sina vänner och anklagad av sin pojkvän för att förstöra hans politiska karriär går hon mot sin vilja ut i offentligheten för att söka försoning. När Hannah kan se klarare på vad som hänt i det förflutna inser hon att den sanning hon klamrat sig fast vid sen hon var ung inte stämmer alls. Hon måste finna modet att lösa knutarna från uppväxten om hon inte ska riskera att förlora kontakten med sin mamma och möjligheten att leva ett liv där hon är sann mot sig själv för alltid.


Lori Nelson Speilman
Älska glömma och förlåta
Månpocket
via Storytel
ISBN: 9789175037134
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Ibland är det bra att lyssna på andra men inte jämt ;-)
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Eftersom jag har läst den förra så beställde jag raskt denna. Tack för tipset.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.