tisdag 25 september 2018

Veckans topplista v. 39

Veckans topplista handlar den här gången om att lista topp fem bästa deckarna i år ... jag som så himla sällan läser den genren. Den lockar mig inte nämnvärt. Snarare har den motsatt effekt på mig och jag känner mig snarare äcklad och beklämd av att läsa om allt det brutala.

För en stund sedan läste jag dock Agatha Christies Mordet på Orientexpressen. En pusseldeckare som inte alls var blodig, utan mest bara spännande. Därför tänker jag den här gången fokusera på fem böcker av en och samma författare. Fem böcker som förvisso inte alls är av i år, men som jag skulle vilja, och med stor sannolikhet kommer att läsa.Och så var de bara en.
Döden på Nilen.
Huset på udden.
Badortsmysteriet.
4:50 från Paddington.

Alla av Agatha Christie.

15 kommentarer:

 1. Gillar inte Agatha Christies eller Poirot i tv-serieform så det är nog samma med böckerna.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag läser inte så mycket deckare nuförtiden - ledsnade lite på dom. Men en och annan blir det i alla fall :-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Christie är verkligen bra :)

  SvaraRadera
 4. Ha, ha! Jag trodde att min lista skulle vara kortast. Men Döden på Nilen är bra.

  SvaraRadera
 5. Agatha Christies deckare är underbara. Poirot är min favorit bland karaktärerna

  SvaraRadera
 6. jag läser sällan deckare, är nybörjare, men sugen på Agatha Christies gamla godingar, pusseldeckare, gillar de gamla filmatiseringarna.

  SvaraRadera
 7. Christies böcker är oftast säkra kort även om det var ett tag sedan jag läste dem. Frågan är vad jag hade tyckte om dem nu... Genren har onekligen förändrats en hel del!

  Kram

  SvaraRadera
 8. läste Christie förr i tiden och tyckte att hon var ganska bra

  SvaraRadera
 9. Har läst några av hennes böcker, Och så var de bara en och Mordet på Orientexpressen hör till mina favoriter av henne

  SvaraRadera
 10. Christies böcker är jättebra.

  SvaraRadera
 11. Det finns även moderna deckare/spänningsromaner som inte är brutala. Alla innehåller inte brutalt våld.

  SvaraRadera
 12. Min farmor läste alla Agatha Christie, Maria Lang med flera i den genren av pusseldeckare, och som barn tyckte jag att böckerna var för enkla och var helt ointresserad. För några år sedan upptäckte jag dem igen, och gillar. Så kan det gå :)

  SvaraRadera
 13. 4:50 från Paddington är min favorit, både som bok och film, bästa filmatiseringen är då såklart den äldsta versionen från 1961! :)

  SvaraRadera
 14. Agatha Christie är ju mästaren i pusseldeckare, men det finns andra i den genren också :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.