torsdag 20 september 2018

Veckans helgfråga, v. 38


Jippi, snart är det helg igen. Den här veckan har gått fort. Nyss var det måndag med friluftsdag för alla 4-6:or på skolan. Jag stod hela dagen vid längdhoppsgropen, när jag inte delade ut korv och bröd som var dagens lunch. Tisdagen kom med sitt ståhej. Dagen då jag undrade varför jag en gång kom på idén att utbilda mig till lärare. Så följde bättre dagar och jag inser att jag är lärare för att det är utmanande, inspirerande och kreativt.

I helgen väntar Bokmässan och det är också på den veckans helgfråga har sitt fokus.

Ska du till bokmässan i år? Vilka dagar ska du vara där? Vilket är ditt bästa tips?

Ja, för andra året i rad ska jag på bokmässan som numer känns som ett trevligt måste. Förra året var mitt mål att vara författare vid nästa besök. Jag är nästan där med två, snart utgivna böcker. Dock hade det varit kul att få stå på mässan med mina egna böcker! Nästa år?

Förra året var jag där på torsdagen när Årets bok tillkännagavs. Det hade varit roligt att kunna vara där, bland branschen även i år. Men det går inte. Inte nu när jag jobbar. Jag funderar fortfarande på vilken dag som passar bäst för mig att besöka mässan. Kanske fredag kväll eller lördag. Men lördag är väldigt stressig med andra åtaganden, så jag får se ...

Några "bästa tips" har jag inte, utan efterlyser själv. För egen del vill jag självklart besöka mitt ena bokförlag som har en monter där, samt gå till andra bokförlag som jag brukar recensera åt. Att träffa förläggare och författare är roligt och inspirerande. Och nervöst. Jag är som sagt introvert och blyg.

...

(Nej! I helgen väntar inte alls Bokmässan. Det är jag som är helt lost. Det är nästa helg ... dah!)


13 kommentarer:

 1. intressant att ha ”eget” bokförlag, jag gillar besöka de mindre

  SvaraRadera
 2. Jag ska inte dit i år och det var ett tag sedan det senast begav sig. Logistiken fungerar helt enkelt inte men visst gillade jag besöken.

  Kram

  SvaraRadera
 3. det är ingen sinekur att gå på mässan. men kul är det

  SvaraRadera
 4. Jag ska vara där på söndagen. Hinner antagligen inte se så mycket. Men till Värmlandsmontern ska jag!

  SvaraRadera
 5. Jag ska inte till Bokmässan!

  SvaraRadera
 6. Lätt att bli dagvill och/eller veckovill ibland :-)

  Ha en härlig fredag!

  SvaraRadera
 7. Nix, här blir det ingen bokmässa ;-)
  Kram Carin

  SvaraRadera
 8. Jag hade nog också egentligen önskat vara fler dagar där, men trevligt att jag kan fara i år!

  SvaraRadera
 9. Små bokförlag är alltid intressanta att upptäcka.

  SvaraRadera
 10. Ska inte på bokmässan i år, men kanske nästa...

  SvaraRadera
 11. Säkert givande att som lärare att gå på bokmässa. Som författare också förstås! :)

  SvaraRadera
 12. Ja bokmässan är superkul men tröttsam. Jag har nog missat att du skriver egna böcker, va roligt.

  SvaraRadera
 13. Ser nu att det står i headen, jösses vad blind man är.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.