torsdag 13 september 2018

Veckans helgfråga v. 37


Den här veckan har gått i rasande fart och nu är det snart helg igen. Skönt. Förra helgen flyttade vi och det är fortfarande mängder med flyttkartonger och småplock kvar, både här hemma och i förra huset som fortfarande inte helt har hunnit tömmas. Det är mycket. Speciellt som jag jobbar heltid plus tio timmar, vilket medför en hel del hemmaarbete. Men långsamt kommer vi mer och mer i ordning och jag trivs redan riktigt bra!

Så till veckans helgfråga: Tror du att bloggare kan hjälpa författare att sprida sitt/sina verk?

Det är jag övertygad om. Många författare och bokförlag samarbetar med bokbloggare, och det måste ju betyda något. Sociala medier har en stor kraft och når ut till många. Finns en bokbloggare dessutom på Instagram och Facebook blir spridningen och möjligheterna ännu större. För att inte tala om ifall recensionerna även läggs upp på Goodreads och Boktipset. Jag bistår gärna författare med det, på samma sätt som jag snart själv hoppas på att få den hjälpen. Säg till om du vill recensera mina böcker när de ges ut!

15 kommentarer:

 1. Jag har varit superdålig på att lägga ut på Boktipset och Goodreads, det måste jag bli bättre på

  SvaraRadera
 2. visst är det roligt att lyfta fram nya författare, inte bara de stora förlagen.

  SvaraRadera
 3. Helt klart måste dagens författare jobba med sin egen marknadsföring. Det kan förvisso vara urjobbigt!

  SvaraRadera
 4. jag tror att bloggarna gör stor nytta

  SvaraRadera
 5. Det är bland nya författare man ibland kan hitta de där riktiga pärlorna och det vill ma ju gärna sprida till andra.

  SvaraRadera
 6. Ja betydelsefullt är det säkert, är nog ganska tufft för nya författare i bokfloden.

  SvaraRadera
 7. Visst har samarbetet med bokbloggar en stor betydelse för författarna. Själv tycker jag om att få boktips och det oavsett om det är från en renodlad bokblogg eller en "vanlig blogg". Jag kommer definitivt att läsa dina böcker så det är inte otänkbart att jag nappar på det. Förvisso har jag ingen bokblogg men...

  Kram

  SvaraRadera
 8. Japp det tror jag absolut!

  Trevlig helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Det tror jag helt klart att det gör.
  Ha en fin fredag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 10. Goodreads använder jag mig av och tycker att jag hittar bra böcker av andra författare där.

  SvaraRadera
 11. Kul att det flyter på med flytten ändå - det är alltid mer grejer än man tror som finns där i gömmorna...

  Ha en fin fredag! :-)

  SvaraRadera
 12. Jag undrar dock om inte bloggarna mer stärker de etablerade författarna än de okända. Igenkänningsfaktorn är ju större om det är en etablerad författare.

  SvaraRadera
 13. Lägger ut en miniatyr-teaser recension på goodreads och boktipset när det gäller rec.ex. då recension är skriven, och länkar dessutom alltid blogginlägg till bokbloggens fb-sida... men så var det då det där med instagram, har man inte mobiltelefon är man utestängd från den biten, det retar mig lite det där. ;)

  SvaraRadera
 14. Jag önskar verkligen att jag hade mer tid för att läsa!

  SvaraRadera
 15. Ja, det där med marknadsföring är en stor och viktig bit, och kanske inte det man först kommer att tänka på när man vill skriva en bok!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.