söndag 23 september 2018

Söndagens smakbit v. 38


Efter den här helgen är jag rätt mör. Bebis har vaknat två nätter i rad och varit hysteriskt ledsen i ungefär två timmar. Stackars liten, ingenting har hjälpt. Tillslut har han somnat av ren utmattning. Jag tror att det kan vara fler tänder på gång, speciellt med tanke på att han hade feber för några dagar sedan. Chris tar en VAB:dag i morgon och jag har sagt att om bebis vaknar så där i natt igen, får de gå ut ur sovrummet så att jag får min nattsömn. Efter lektion i morgon har jag ett gäng utvecklingssamtal och behöver ha huvudet på skaft.

Idag ska vi till förra huset och röja. De sista möblerna och barnens cyklar ska flyttas hit och jag ska gräva upp en del växter som vi har avtalat med köparna om att få flytta med oss.

Så till veckans smakbit. Jag har precis börjat på en ny bok:

1950

Det enda Dora Judd någonsin avslöjade om den där kvällen tre veckor före jul var att hon vunnit tavlan i ett lotteri. Hon mindes att det var i trädgården på baksidan hon befann sig och att bilfabriken i Cowley kastade sitt ljus över den mörknande himlen, när hon rökte sin sista cigarett och tänkte att livet måste kunna vara bättre än så här. Tillbaka inni i huset sa hennes man, Lägg på ett kol nu va, och hon sa, Ta det lite lugnt, Len, men började knäppa upp städrocken redan på väg upp i trappan. I sovrummet granskade hon sig själv från sidan i spegeln, och kände med händerna hur graviditeten hade framskridit, detta nya liv som hon visste var en son.

s 9 ur Plåtmannen av Sarah Winman
Läs mer om boken här eller här

Jag har hört så mycket gott om den här boken och det ska bli intressant att se vad jag själv tycker om den. Hoppas få lite lästid idag.

För fler smakbitar, klicka här

19 kommentarer:

 1. Jag tror att det där kan vara en intressant bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Har hört en del om den men ännu inte läst den. Men snart så...

  Lycka till med det praktiska i dag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. En intressant titel som får mig intresserad av boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack tack för den smakbiten. Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Har inte läst den boken.

  SvaraRadera
 6. tyckte mycket om denna lite annorlunda roman ❤️

  SvaraRadera
 7. Det var godt du sa at du skulle grave opp planter. Det har jeg også tenkt å gjøre, men jeg hadde glemt å sette det på listen over ting som må gjøres :-)
  Jeg gleder meg virkelig til denne flyttingen er over!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Denna har man sett en hel del om senaste tiden.

  SvaraRadera
 9. Jag känner mig rätt ensam om att inte ha gillat sättet denna är skriven på. Innehållet är det dock inget fel på :)

  SvaraRadera
 10. Läst den och tyckte mycket om den :)

  SvaraRadera
 11. Inte hört talas om denna, ska kollas upp, tack för smakbit

  SvaraRadera
 12. Den är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Det där är en bok jag kunde tänka mig att läsa.

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten! Den här är jag nyfiken på efter att ha läst om den lite här och var på bloggar, den står numera på läslistan. ;)

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten. När gud var en kanin har jag läst, men inte den här.

  SvaraRadera
 16. Det blir antagligen den boken jag väljer i morgon. Jag har hört litet blandade synpunkter om den, men tror att den kommer att passa mig. Vi får se. Tack för smakbiten och hoppas att du får sova i natt!

  SvaraRadera
 17. Den där boken har jag hört så mycket gott om så den vill jag läsa framöver. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 18. har faktiskt hört en del talas om den här boken, men jag har inte läst den. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 19. Hoppas att både du och bebis fick en ostörd nattsömn och att det fortsätter så. Ja, hoppas dom andra också sov gott såklart :-)
  Så nu är flytten så gott som avklarad alltså. Ja, på det gamla stället då, antar att det återstår en hel del att göra på det nya.

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.