söndag 9 september 2018

Söndagens smakbit v. 36Den här helgen är vi mitt uppe i flytten ut till landet. Så himla härligt, även om det också är slitsamt. Men vi får god hjälp av våra vänner. Min syster skulle också ha hjälpt till men har dessvärre blivit sjuk. Hur som helst, läsningen blir kanske inte direkt lidande. I dessa tider läser jag många böcker via Storytel, dock inte lika många fysiska exemplar. Men varje läst bok är en läst bok ... Min fysiska bok den här tiden är Drömdagboken av Agneta Sjödin. Titeln lockade mig eftersom jag är av den devisen att man i största möjliga mån ska följa sina drömmar och stora mål i livet. Vad kan då inte passa bättre än att skriva ner drömmarna i en dagbok. Det verkar vara en riktigt hårig feelgood-roman.

Helena kände ett tryck över bröstet och försökte förgäves svälja den växande klumpen i halsen. Hon var fast i sitt liv: snart femtio år, ensamstående med en utflugen dotter och en dalande tv-karriär Efter tjugofem års lång och trogen tjänst kändes det so mom hennes glansdagar var över och allt gick på tomgång.

s. 9 ur Drömdagboken av Agneta Sjödin

Trots alla år i tv-branschen var det som om hon inte längre var en del av de olika gängen och grupperingarna. De höll ihop, höll varandra om ryggen. Ibland kunde hon inte värja sig mot tankarna som kom över henne. Vad ar det som hade gjort att hon hamnat utanför? Hon hade ju också levt det där livet en gång. Livet där det kändes som om hon stod mitt i händelsernas centrum, fick allas uppmärksamhet och jobberbjudandena haglade över henne. Livet där cheferna hyllad henne och ville se henne i alla stora tv-program.

s. 14 ur Drömdagboken av Agneta Sjödin

Läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, klicka här

15 kommentarer:

 1. klump i halsen är inte kul, tack för smakbiten, hoppas flytten går bra.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Inte läst något av Agneta Sjödin

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset och hoppas flytten går bra nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Agneta Sjödin verkar vara en duktig kvinna, det är inte så enkelt att skriva en bok, för att inte nämna allt annat hon gjort.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Den här kom med posten och jag är lite nyfiken på den

  SvaraRadera
 6. Agneta Sjödin känner jag naturligtvis till, men jag har inte läst någon av hennes böcker. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte läst Sjödins böcker. Låter som en biografi detta. Hon har ju precis avslutat sitt TV4-kontrakt. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. Den låter verkligen inte fel alls! Lycka till med flytten och nya huset.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Fin smakebit, takk for tips!
  Lykke til med flyttingen :)

  SvaraRadera
 10. Hörde Agneta Sjödin i radio när hon pratade om sin bok. Har aldrig läst något av henne, skulle vara intressant att göra det.

  SvaraRadera
 11. Agneta Sjödin känner jag förstås till, men har inte läst något av henne. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Låter intressant! Tack för smakbiten! Lycka till med flytten!

  SvaraRadera
 13. Den här fick jag som en överraskning. Förmodligen kommer jag att läsa den, någon gång, men den är inte prioriterad. Lite mer nyfiken blev jag i alla fall nu :)

  SvaraRadera
 14. Jag har inte heller läst nåt av henne, och kommer nog inte att göra det heller.

  Spännande med flytten - hoppas allt går bra nu! :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.