måndag 10 september 2018

Ögat - 13 korta skräckhistorier av Emma Frey-Skøtt

Deckare är inte riktigt min genre men skräck gillar jag. När Emma Frey-Skøtt kontaktade mig och frågade om jag ville recensera hennes 13 skräcknoveller tackade jag genast ja. Berättelserna är lättlästa och lagom ruggiga. De lämnar många tankar och funderingar och det går att spinna vidare på berättelserna. Bara fantasin sätter stopp. Använd med fördel i undervisningen som starter till kreativt skrivande.


Illustrationerna av Elin Jonsson är coola. Jag tycker att text och illustration samspelar harmoniskt och är väl riktade mot yngre tonåren.


En glimt in i andevärlden eller en otäck mobbningssituation. På några få rader lyckas Emma Frey-Skøtt fånga scenen. Oftast slutar de korta skräcknovellerna på ett oväntat sätt. Läsaren ryser, läser om och tänker vidare.


Emma Frey-Skøtt
Ögat
LL-förlaget
recensionsexemplar
ISBN: 9789188073570
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Får man läsa på dagtid om man ska kunna somna på kvällen ;-)
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Det låter som en riktigt bra högläsningsbok för lite äldre elever. Den ska jag hålla utkik efter.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.