lördag 29 september 2018

Mysteriet På örnklippan av Kristina OhlssonKristina Ohlsson är verkligen en mästare på att skapa spänning för unga läsare i 9-12 års ålder. Mysteriet på Örnklippan blev dock inte en favorit. Den är till exempel inte lika bra som Mysteriet på Hester Hill eller Glasbarnen.

Bonnie och Charles är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. Där bor Bonnies mormor, högt uppe på en klippa intill en gammal fyr. Barnen förstår snabbt att Skuggviken ruvar på mörka hemligheter. En pojke har försvunnit och går inte att hitta. I byn viskas det om en förfärlig legend - om den huvudlöse Hämnaren som aldrig får ro. Och en natt ser Bonnie fyren blinka, trots att mormor säger att den inte använts på över hundra år. Barnen bestämmer sig för att försöka lösa mysteriet med fyren och den försvunne pojken. Men klarar sig verkligen Bonnie och Charles på egen hand? Vem i Skuggviken kan de lita på?

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare. Mysteriet på Örnklippan är en fristående barnroman, som i stämning påminner om succén Mysteriet på Hester Hill.


Kristina Ohlsson
Mysteriet på Örnklippan
via Storytel
Lilla Piratförlaget
ISBN: 9789188279668
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som en läskig bok...

    Ha en finfin lördag!

    SvaraRadera
  2. Ännu en bok som åldersgruppen kommer att gilla!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.