torsdag 13 september 2018

Lifterskan av Cannie Möller


När jag läste om Lifterskan tänkte jag direkt att det här skulle vara en riktigt bra spänningsroman som skulle ge rysningar längs ryggraden. Dessvärre var mina förväntningar högt satta och den levde inte riktigt upp till dem. Jag får inget direkt grepp om berättelsen och upplever den som en aningen flummig och rörig. Ibland får jag känslan av att allt är en luddig mardröm, något i huvudpersonens fantasi. Ibland känns ena karaktären som psykiskt sjuk i nästa stund upplever jag det som om huvudkaraktären, Rebecka Gunder är den som är mentalt instabil. Handlingen har dock stor potential och jag är nyfiken på hur Möller utvecklar sitt författarskap.

”Hur skulle jag kunna hjälpa dig? Jag vet ju inte vem du är men du har dragit in mig i ett brott. Dödade du den där mannen?”
Det är glashala vägar när tecknaren Rebecka Gudner är på väg upp till familjens hus i Norrland. Det Rebecka söker denna allhelgonahelg är lugn och ro. Plötsligt dyker en flicka upp i mörkret framför bilen.
Det är då hon plockar upp lifterskan. Det är denna till synes goda gärning som kommer att få ödesdigra konsekvenser för Rebeckas liv. Lifterskan Helen väcker känslor och sidor hos Rebecka som hon trängt undan. Och det är Helens ansikte som ständigt återkommer på hennes ritblock.
Ingen i hennes omgivning kan förstå vad lifterskan till slut betyder för Rebecka. Allra minst hon själv.
Cannie Möller har skrivit en isande psykologisk thriller om svek, passion och det obegripliga som tar över förnuftet. Lifterskan är första boken om Rebecka Gudner. Besökarenkommer våren 2019.


Cannie Möller
Lifterskan
Hoi förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789176970713
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Okej, tyckte den här verkade så där spännande och bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. läst en annan Lift:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/08/lift-av-hanna-wikman.html

  SvaraRadera
 3. Låter som en konstig bok som jag nog skippar :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.