måndag 3 september 2018

Kära Barbro av Lena Ackebo
Jag tycker att Ackebo lyckas fånga det dysfunktionella och narcissistiska effekterna så väl i sina böcker. Alla hennes karaktärer är så trovärdiga och handlingen rapp och på samma gång djup och känslofull. Berättelsen griper tag. Efter att ha läst Världens vackraste man läste jag snabbt de båda uppföljarna också. Recensionen av den sista delen, Darling Mona kommer även den att dyka upp här på bloggen nu i veckan.

Barbro reser ensam hem från Mallorca efter semesterveckan med systern Mona, som stannade kvar hos Världens Vackraste Man. Under sommaren får hon brev från Mona, ljusa skildringar av tillvaron med den nya kärleken.

Breven väcker en rastlöshet hos Barbro. Hon fylls av en känsla av tomhet, känner sig avskuren från sin man och barnen och börjar se sin krävande mamma med andra ögon.

Det står att Kära Barbro är den fristående fortsättningen på den kritikerrosade romanen Världens vackraste man, men jag vill bestämt hävda att böckerna bör läsas som en serie. Så mycket går förlorat av att hoppa över del ett eller att läsa dem i omvänd ordning. Läs dem alla tre, det är mitt råd!Lena Ackebo
Kära Barbro
via Storytel
ISBN: 9789127155046
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Okillidokilli - jag tar till mig ditt råd :-)

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Okej, ha en fin måndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra böcker tycker jag!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Bäst behållning får en nog om en läser dem i turordning, som du ju tipsar om. Jag har den om Mona kvar nu men den ska få ligga till sig ett tag, tror jag. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.