torsdag 20 september 2018

Hjärtats val av Cathrine Cookson
Nu för tiden åker jag så mycket bil så jag lyssnar snabbt ut en rad böcker. Nu senast Hjärtats val av Cathrine Cookson. Det är länge sedan nu som jag läste en bok av författaren. Till en början hade jag lite svårt att komma in i handlingen. Inte för att den var svårtolkad. Jag hade bara inte rätt känsla för karaktärerna. Den blev mycket bättre en bit in och tog sig bra mot slutet.


Prästdottern och pojkflickan Nancy Ann bor i en by med mörka hemligheter. En dag får hon syn på en främmande pojke nere vid floden. Kan det vara sonen som godsherrens drunknade yngre bror sägs ha med en tjänsteflicka och som sägs hållas gömd på vinden? Det blir inte enda gången deras vägar korsas denna stilla sommar när allt mycket snart kommer förändras.


Catherine Cookson föddes 1906 i South Shields och dog 1998 i Newcastle-upon-Tyne. ”Kate Hannigan”, hennes första roman, utkom 1949. Hon var en av 1900-talets mest älskade underhållningsförfattare och blev både upptagen i Brittiska Imperieordern och adlad till följd av sitt författarskap. Flera brittiska tv-serier är baserade på hennes romaner, som översatts i 25 länder


Cathrine Cookson
Hjärtats val
via Storytel
ISBN: 9788711836804
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Många av hennes böcker har man läst.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Jag trodde du hade skrivit fel när du skrev hennes födelseår, men tydligen tillhör hon dom däringa klassikerna alltså :-)

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.