fredag 7 september 2018

Här och nu av Eva Ludvigsen

Vilken fin berättelse med stort djup. Den senaste veckan har jag haft turen att läsa ett gäng riktiga höjdare. Verkliga fempoängare. Här och nu berör mig verkligen. Den är både varm och vacker och på samma gång sorglig och spännande. Det här är återigen äkta feelgood. Du vet, den där berättelsen som på riktigt gör genren rättvisa. En riktigt hjärtevärmande berättelse som inte tar några raka vägar utan hittar stickspår så plötsligt att jag som läsare förvånas. Ingenting här är förutsägbart, och det gillar jag mycket.

När trettiofemårsdagen närmar sig och advokaten Ingrid fortfarande inte hittat mannen i sitt liv, bestämmer hon sig för att vidga vyerna och bege sig utomlands. Framför allt ska hon försöka leva "här och nu" och "ge sig hän", inte hålla tillbaka känslorna i rädsla för att än en gång bli sårad.
Efter en tids kringresande hamnar hon på en hästgård i Montana. På granngården bor Nate, vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Men den sprudlande svenskan, som inte bara är en stjärna på fotbollsplanen utan också mer än gärna gör honom sällskap på ridturerna, får honom snart att tina. Han har bara glömt hur man söker kontakt.
Det som börjar som en trevande vänskap utvecklar sig till en riktig kärlekssaga. I alla fall tills det förflutna kommer ikapp och missförstånden läggs på hög. Först när livet ställs på sin spets strider de för sin kärlek mot alla odds.

Eva Ludvigsen
Här och nu
Lind Co
via Storytel
ISBN: 9789174617061
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.