onsdag 26 september 2018

En dag ska jag lämna allt det här av Katarina BivaldBivald har gjort det igen! Jag fullkomligt älskar hennes författarteknik och ser med stor spänning fram emot nästa bok som, jag hoppas, inte ska dröja alltför länge. Min favorit är fortfarande Läsarna i Broken Wheel rekommenderar, men En dag ska jag lämna allt det här är nästan precis lika bra och vacker.

Vi ska alla dö. Vissa redan i första kapitlet.

En dag ska jag lämna allt det här är en varm och charmig berättelse om kärlek, gemenskap och att börja leva när det är för sent.
Trettiotreåriga Henny Broek står chockad vid vägkanten och ser ner på sin egen orörliga kropp. För en halvtimme sen var hon himlastormande lycklig. Nu är hon …död?
På begravningen träffas hennes älskade ungdomsvänner som en gång arbetade tillsammans på det nedgångna motellet i Pine Creek. Men det enda som verkar förena dem idag är att de verkar fast beslutna att fortsätta vara ensamma och miserabla. Henny inser att hon nu har en livsviktig uppgift – hon ska göra sina vänner lyckliga, och hon är fast besluten om att inte låta det faktum att hon är död hindra henne.
Gradvis får hon vännerna att vakna upp ur sorgen, och motellet får nytt liv när det fylls av nya gäster med skiftande bakgrund. Men alla invånare i Pine Creek är inte lika förtjusta som Henny, och spänningarna mellan motellet och staden växer. Hur mycket är vännerna beredda att riskera för sin sköra gemenskap? Kan man någonsin förändra det som varit? Och kommer Hennys kärlek och kvardröjande närvaro göra dem lyckliga igen, eller får hennes minne dem bara att klamra sig hårdare fast vid sorgen? Det här med lycka visar sig vara betydligt mer komplicerat än Henny tänkt sig …


Katarina Bivald
En dag ska jag lämna allt det här
Bokförlaget Forum
recensionsexemplar
ISBN: 9789137152783
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter onekligen som en annorlunda och intressant intrig :-)

  Ha en toppendag!

  SvaraRadera
 2. Det låter bra, jag skall snart också läsa den här :)

  SvaraRadera
 3. Den stod jag och höll i idag men valde en annan. Får se om bibblan har den.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den lät bra den där.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.