onsdag 19 september 2018

Drömdagboken av Agneta SjödinJag har aldrig tidigare läst något av Sjödin, men jag vet andra som hyllat hennes böcker. Drömdagboken tycker jag är hoppfull, finstämd och rätt i tiden med sitt fokus på Me too-rörelsen. Det går inte att komma undan från att jag ett flertal gånger tänker att det här är en form av självbiografisk bok även om jag vet att den är fiktiv. Sjödin måste helt enkelt ha lånat en hel del från sitt liv.


Den kända programledaren Helena står vid ett vägskäl i livet. Singeltillvaron har stagnerat och tv-karriären hotas när uppdragen sinar och branschen skakas av Metoo-skandalen. Dessutom har dottern Moa flyttat hemifrån och kvar finns Helena i en allt tystare lägenhet. Väninnorna Anna, Karin och Jossan finns där och stöttar i vått och torrt, och träningen lyfter henne från de svartaste tankarna, men ändå kan Helena inte möta den växande frustrationen hon känner. Vad är egentligen viktigt? Vad ska hon göra med resten av sitt liv? Finns det överhuvudtaget ett resten av sitt liv när man närmar sig 50, eller är ens glansdagar över då?
När Helena börjar skriva ner sina livsdrömmar i en drömdagbok öppnas en dörr till en mer positiv väg och sakta men säkert tänds hoppet inom henne ...

Agneta Sjödin
Drömdagboken
Harperscollins
Recensionsexemplar
ISBN: 9789150932690
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte varför, men jag har väldigt svårt för Agneta Sjödin. Hon syntes väl FÖR mycket ett tag ;-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Den där vill jag också läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag har precis som Ama lite svårt för Agneta Sjödin men det bör ju inte påverka min syn på hennes författarskap. Därför tror jag att jag ska ge den en chans.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den finns oläst här hemma!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.