tisdag 14 augusti 2018

Veckans topplista, v. 33 Böcker som var för långa

Hm ... vilken kluring. Den här veckan fokuserar veckans topplista på böcker som var för långa. Till slut fick jag till en lista på fem böcker. Jag valde nödvändigtvis inga tegelstenar. Mer böcker som jag tycker föll platt, men som jag ändå läste av en eller annan anledning. Alla utom Brobryggana, den kom jag bara halvvägs i. I övrigt brukar jag aldrig läsa färdigt böcker jag inte tycker om. Då avslutar jag dem hellre, även om jag kommit mer än halvvägs. Det finns alltför många bra böcker här i världen för att läsa en dålig. 1. Stormsystern, del 2 i serien om de sju systrarna. Även del 1 tycker jag kändes lite för lång och del 2 känns lite grann som en upprepning, även om det handlar om den nästa äldsta systern den här gången. Historien känns berättad. Ändå är jag nyfiken på fortsättningen, eftersom alla trådar inte vävts samman än.
 2. Min fantastiska väninna som blev så lovordad av så många föll mer eller mindre platt för mig. Jag har inte valt att läsa vidare i serien. Inte heller har Ferrantes övriga titlar intresserat mig, så avskräckt blev jag.
 3. Brobryggarna är en sån där bok som jag ville tycka om men som jag aldrig hade valt att läsa om det inte var för att jag den gången råkade glömma avbeställa bokklubbens månadens bok och det visade sig att det var Guillou .... en författare som skriver på ett sätt som inte passar mig.
 4. Hundraåringen är charmig men så överdriven. Tillslut blev jag så trött på berättelsen och tyckte att alla de där osannolika mötena var för många. Som film är den faktiskt bättre.
 5. Flickan från ingenstans är fantasy som jag faktiskt tyckte om. Det är något med apokalypsen som fascinerar mig. Men boken är verkligen en tegelsten. När jag hade läst ut den ville jag verkligen läsa vidare, men det dröjde ett tag innan del 2 kom ut. Nu lockar den inte längre, snarare avskräcker tegelstenen mig. Böcker får inte ha för många sidor, hur bra de än är.
Vilken bok tyckte du var för lång?

16 kommentarer:

 1. Ferrante upplevde jag aldrig för lång... njöt av varje sida, överraskningar, vändningar hela tiden! Vilken läsupplevelse! ❤️

  SvaraRadera
 2. och gillade verkligen Hundraåringen :) ❤️

  SvaraRadera
 3. Brobyggarna tyckte jag var bra. Dock har jag inte lust att läsa övriga i serien när det finns så många andra böcker att läsa. Ferrantes bok läste jag med behållning, men den andra var bättre. Hundraåringen började jag på men tröttnade snart. För fånigt. Jag tror att om karaktären hundraåringen hade underbyggts bättre och även de andra karaktärerna så hade jag gått med på mycket mer osannolika händelser. En skicklig författare kan få mig att köpa mycket, men om det är dåligt skrivet faller det platt till marken.

  SvaraRadera
 4. Har inte läst alla men Hundraåringen går bort hos mig. Filmen var kul men boken för lång.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Ferrante är med på min lista också. Flickan från ingenstans vill jag läsa.

  SvaraRadera
 6. Bibeln, kanske? Haha! Jag har också lärt mig att ge upp på böcker som jag inte gillar. Varför ska jag offra tid på sånt när det som du säger finns så många bra där ute? Sen blir jag irriterad också när en bok - enligt mitt tycke - är dålig, och det är ingen trevlig känsla. Så dåliga böcker lägger jag bort, fast efter att ha gett dom en chans att komma igång :-)

  SvaraRadera
 7. Hundraåringen har jag inte läst, men skulle se på teve, och somnade. Det kanske säger något om hur bra jag tyckte att den var, eventuellt. Min fantastiska väninna började jag läsa, men tappade bort mig i alla namn och gav upp. Jag skall ändå ge den en chans till. Jag har bara läst Guillous senaste i hans svit om 1900-talet. Den är med i min topplista, som för lång men ändå väldigt bra.

  SvaraRadera
 8. Kände likadant med Ferrante

  SvaraRadera
 9. Jag läser inte heller ut böcker som inte funkar. Finns så mycket böcker som jag vill läsa och inte hinner med. Tre av de som du nämner har jag läst: Ferrantes, Hundraåringen och Brobyggarna. Minns inte att jag upplevde dem som för långa men de är ganska tjocka.

  SvaraRadera
 10. jag lånade del 2 av Stormsystrar men fastnade inte så den bara ligger här just nu. Håller med dig helt i ditt omdöme.

  Kram

  SvaraRadera
 11. har också ett väldigt svalt förhållande till Ferrante, men jag har läst tre delar och tyckte nog att del tre var bäst. får se om jag orkar med del fyra någon gång. Hundraåringen försökte jag lyssna på, men den var så tråkig att klockorna stannade

  SvaraRadera
 12. Ferrante och 100åringen hade kunnat platsa på min lista också...

  SvaraRadera
 13. Flickan från ingenstans tyckte jag väldigt mycket om. Andra delen däremot, den var på tok för lång :)

  SvaraRadera
 14. Jag påbörjade också hundraåringen när den var omtalad, men läste inte ut den. Den var helt enkelt inte tillräckligt intressant för mig just då, men kanske vid ett annat tillfälle...

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jag gillade både Hundraåringen och Brobyggarna. Tänk så olika man kan tycke.

  SvaraRadera
 16. Fast just Ferrante har väl några ganska korta böcker också, som inte hör till den här serien? Jag läste en relativ kortis som hette The Days of abandonment.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.