fredag 24 augusti 2018

Veckans helgfråga, v. 34

Visst är det ironiskt? Jag hinner jobba en vecka och sedan strejkar kroppen genom att hamna i ett crohn-skov med allt vad det innebär för mig. Jag kämpade på in i vecka två och inser att om jag hade rått mig själv, om jag var någon annan, hade jag sagt åt mig själv att stanna hemma. Men det sitter långt inne att vara klok och snäll mot mig själv. Igår gav jag dock bort sista lektionen och hämtade bebis från föris innan jag landade hemma. Men där fortsatte jag med jobb och planeringar hemifrån. Jag tänker att det är svårt att vara sjuk som lärare. Om jag inte planerar?, vem gör då det? Eftersom jag är ny lärare på mellanstadiet har jag inte en massa ess i rockärmen och material och erfarenheter att plocka fram. Allt börjar från noll. Därför kunde jag inte heller ge bort min lektionsplanering till eventuell vikarie, eftersom jag då inte har något när jag själv är på plats igen. Dilemma! Oavsett ska jag gå på ett möte tillsammans med specialpedagogen i eftermiddag. Det känns som ett viktigt besök hos logopeden för mitt vidare arbete. Jag önskar dock att ekorrhjulet inte var så runt och att det inte gick så fort. Crohn, skov, stress ... de går hand i hand. Hur som helst, idag är det fredag! Yippikayey.

Det är också dags för veckans helfråga, som idag lyder:

Vilken faktabok är du sugen på att läsa?

Jag läser sällan facklitteratur bara så där rätt upp och ner, men just nu har jag snöat in mig på HSP och personkemi. Jag vill förstå mig själv i en överväldigande värld. Det känns skönt att få min personlighet beskriven svart på vitt vilket skapar en trygghet hos mig själv. Jag som alltid förr har känt mig så udda och utanför. Nu börjar jag istället känna stolthet och storhet i att vara mig själv och anstränger mig inte längre för att smälta in i normen, i den stora massan. Exempelvis tar jag inte min rast i personalrummet utan skärmar av så mycket som möjligt. Dösnack med människor som inte står mig nära stjäl bara energi från mig och jag klarar inte av surr och kackel. Jag strävar efter att hitta strategier där jag mår bra. Jag går min väg. Det går bättre och bättre, även om min kropp just nu strejkar.
11 kommentarer:

 1. jag väljer också bort människor som bara tar min energi, en får vara rädd om sig själv, verkar vara intressanta böcker.

  SvaraRadera
 2. Men... DUMMA skov till att dyka upp nu, eller överhuvudtaget för den delen! Hoppas att det lättar och blir bättre nu under helgen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du blir bättre snart igen och ha en bra helg nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Hur väl känner jag inte igen det där! Jag är expert på att råda andra och jag ger dem kloka råd men själv fungerar jag som du gör. Korkat när man tänker efter...

  Hoppas att du snart känner dig bättre igen.

  Kram

  SvaraRadera
 5. "Omgiven av idioter" är ju en storsäljare och även jag har varit på g. Men nu när det visar sig att författaren inte alls har någon sakkunskap att stå på tror jag att det får vara. Krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Omgiven boken är otroligt poppis, kikat i den lite på jobbet men inte läst. Låtet jobbigt med skoven, hoppas du mår bättre snart!

  SvaraRadera
 7. Läraryrket är farligt man kan jobba hur mycket som helst, speciellt när man är ny.

  SvaraRadera
 8. hoppas att du får en bra helg och kan vila upp dig.

  SvaraRadera
 9. HSP skulle jag också vilja läsa böcker om, Drunkna inte i dina känslor hade jag nog redan siktat in mig på att läsa. Kan nog få en del aha-upplevelser och styrka av sådana böcker känner jag. Tycker f.ö. så otroligt illa om titeln Omgiven av idioter... men behöver ju inte vara en dålig bok för det! ;)
  Hoppas det löser sig för dig med stressen och skoven, ta det nu lugnt i helgen och försök gör sånt som är roligt.

  SvaraRadera
 10. Har skaffat två av Eriksons böcker och hoppas hinna läsa dem inom kort.

  SvaraRadera
 11. Vi hade en utbildning på jobbet som delvis utgick lite från den där "Omgiven av idioter". Lite tänkvärt faktiskt. Men jag läser nog inte så ofta facklitteratur faktiskt. Är intresserad av allt möjligt, men tycker att det är svårt att hitta tid ...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.