måndag 20 augusti 2018

Vad som än händer av Kristin Hannah


Vad som än händer är en riktig pärla som handlar om en varm och livslång vänskap. En vänskap som stöter på motstånd och som flera gånger skulle ha kunnat gå förlorad. Men som titeln antyder ... Vad som än händer.

En mycket stark och fängslande berättelse.

Sommaren 1974 får den blyga, tysta tonåringen Kate Mularkey en ny granne. Snygga, populära Tully Hart flyttar in i huset mittemot. Utåt sett är de varandras motsatser, men de blir oskiljaktiga och lovar varandra evig vänskap ? vad som än händer. 
  Under mer än tre decennier kommer de att hålla nära kontakt. De följs åt genom skola och universitet och de lyssnar på ABBA och Fleetwood Mac tillsammans med gemensamma vänner. De delar varandras innersta tankar och önskningar, men detta leder också till perioder av svartsjuka, ilska, sårade känslor. Tully, som tidigt övergavs av sin mor, söker ovillkorlig kärlek och uppmärksamhet. Hon har ambitioner, vill bli känd och beundrad av en hel värld. Och hon lyckas. Men med karriären följer ensamhet. Kate, däremot, vill egentligen leva ett lugnt och stillsamt liv och hon finner tidigt sitt livs stora kärlek och bildar familj. Ibland undrar hon dock om hon kanske tappat bort den hon en gång var och hon avundas sin berömda vän.
 Kate och Tully tror att de genomlevt allt när det stora slutgiltiga sveket skiljer dem åt och deras vänskap sätts på prov. Den som känner dig allra bäst är också den som kan såra dig allra djupast.Kristin Hannah
Vad som än händer
Albert Bonnier förlag
via Storytel
ISBN: 9789100172824
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Den gör jag en notering om :D

    Kram och ha en bra dag i dag!

    SvaraRadera
  2. låter som en bok jag skulle gilla.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.