torsdag 23 augusti 2018

Underbara Maj av C T KarlssonUnderbara Maj är en härlig, men smått överdriven feelgood med en huvudperson, Maj, som jag stör mig lite på. Hon är svår att lära känna och jag tycker nog att allt det hon går igenom känns lite väl otroligt för en och samma människa. Speciellt i den takt händelserna tar sig form.

Inledningsvis tycker jag mycket om berättelsen och tänker att den har stor potential att gå på djupet och bli en sådan där feelgood som jag uppskattar, nämligen verklighetstrogen och långt ifrån rosenskimrande. Till en början känns Maj riktigt sympatisk där hon sitter fast i orkeslöshet. Hennes granne och väninna Iréne knackar på dörren och lyckas få med Maj på en rask promenad och jag tänker att det skulle kunna vara en berättelse om att ta sig upp på fötter igen efter en lång tid av psykisk ohälsa. En berättelse att känna igen sig i. Istället blir det en charmig, smått otrolig berättelse, om nätdejting, stalking och sex.

Maj Carrén sitter vid köksbordet en morgon i oktober. Livet har fått sig en ordentlig törn. Självömkan, orkeslösheten och världens undergång upptar större delen av hennes inre. Hennes kropp har under åren vuxit, knäna känns i trapporna och lusten att göra något alls är borta. Inte ens trädgården lockar. Iréne är grannen som inte tänker låta Maj förgås i sorg. Hennes plan är att få ut Maj ur huset och piffa upp den drygt femtioåriga tanten. De har känt varandra hela livet och har alltid bott grannar. Det ska dock snart visa sig att Maj inte vet allt om Iréne.
Det blir en intensiv höst. Maj lär sig den magiska tekniska världen och börjar nätdejta. Hon träffar män som kan kvinnokroppen, som sätter hennes njutning framför sin egen och som älskar hennes former. Hon blir också en frekvent gäst på det lokala gymmet. Kroppen stärks, knäna ömmar inte längre och hon får på sig kläder i mindre storlekar. Maj börjar blomma ut. Men hemligheterna hopar sig, och snart befinner sig Maj i ett virrvarr av avslöjanden som sätter allt på sin spets.


C. T. Karlsson
Underbara Maj
Bokförlaget SOL
recensionsexemplar
ISBN: 9789188611215
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Den verkar bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Lite jobbigt när det händer FÖR mycket i snabb takt...

  Hoppas du får en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Jag har kikat på den tidigare men vi får väl se...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.